Aktywne Wpisy

MinisterKoryto +37
Najbardziej absurdalną rzeczą jaka się dzieje w piłce obecnie, to wystrzał formy Norwegów, Bodo za chwilę w ćwierćfinale LM z praktycznie samymi Norwegami, przecież chłopy jak się poukładają w reprze to rozjadą mistrzostwa XD
A jeszcze nie tak dawno Norwegia to była ekipa do klepania punktów xD
#mecz #pilkanozna
A jeszcze nie tak dawno Norwegia to była ekipa do klepania punktów xD
#mecz #pilkanozna

Vinizius +24

Jestem uzależniony od internetu. Od ponad 20 lat. Prawie cały czas wolny spędzam w sieci. W między czasie śledzę wszystko na telefonie. Nawet pracę mam ustawioną pod to aby mieć wolne. Szkoda tylko, że kosztem rezygnacji z lepszego stanowiska na gorsze.
Uzależnienie polega na udzielaniu się na dziesiątkach portali i for, od rzeczy oczywistych jak wykop, reddit, po zdychające już fora internetowe, a kończąc na social mediach: fb, X, tt, komentarze na yt. W tych ostatnich schodzi sporo czasu bo oczywiście śledzę różnych twórców, oglądam filmiki, itp.
W sumie jest mi z tym wszystkim dobrze, nie narzekam na jakąś samotność, jakiś znajomych mam i sporadycznie się spotykamy, sporadycznie bo jestem w wieku 40 lat więc każdy ma swoje życie. W pracy też mam znajomych, razem śmieszkujemy. Wydaje mi się, że jestem tym cool gościem którego wszyscy lubią, chętnie zapraszają. Mam wrażenie, że potrafię na każdy temat pogadać, coś doradzić. Nawet laski do mnie lgnęły zawsze ale jako piwniczak odrzucałem ich zaloty. Trochę tam popukałem sobie w życiu i ogólnie to nie narzekam.
Ale jak tak sobie pomyślę, to chyba grubo przesadzam. Nie potrafię sobie odpuścić, zarywam nocki, rano nastawiam budziki aby przed wstaniem już poprzeglądać sobie sieć. Zmiana pracy na najniższe stanowisko tylko po to aby mieć wolne też raczej nie jestem (więcej zarabiałem z 15 lat temu niż teraz na stanowisku gdzie w sumie nie potrzeba żadnych kwalifikacji). Próby detoksu wywoływały u mnie ogromne wyrzuty sumienia, później wszystko nadrabiałem. Nie lubię wyjazdów, wakacji, świat itp bo to burzy mój internetowy grafik.
Pytanie - czy da się z tym walczyć? Samemu? Czy pora na specjalistę? A może to nic złego i wiele osób tak żyje. Niby jestem szczęśliwy, ogarniam życie, krzywdy nikomu nie robię. Co myślicie.
#przemyslenia #gorzkiezale #uzaleznienie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@temokkor: Problem taki, że nie mam innego hobby. I nigdy nie miałem. Moje zainteresowania są szerokie ale jestem teoretykiem. Potrafię pogadać o jakiś grach komputerowych, ale nigdy w nie nie grałem. Za to obejrzałem setki godzin stremów z tych gier. Tak samo z innymi rzeczami, bo mam pojęcie o jakiś np. drukarkach 3d, odkurzaczach bezprzewodowych, robotach odkurzających ale nigdy prócz jednego