Aktywne Wpisy

lubie-sernik +60
Dobra nikt mi nie doradził jak odzyskać fotki skasowane z androida. Z kosza tez mi skasowały.
Macie tyle co mi zostało xD
Ja już w domu jestem, mega pijany hah xD ja juz nigdy nie pije obiecuje!
#sernikpodrozuje
Macie tyle co mi zostało xD
Ja już w domu jestem, mega pijany hah xD ja juz nigdy nie pije obiecuje!
#sernikpodrozuje
źródło: 1000058251
Pobierz
Lolenson1888 +2

#latwogang
Ale no tak jest niestety i jest to wina zwykłych ludzi. Ze wszystkich moich znajomych to 90% kocha patoinflu, influ czy celebrytów i oddali by im wszystkie pieniądze xd
no i zamiast buldupić, że ci płacą mało, powinno ci zależeć na tym żebyś mógł legalnie płacić tyle podatków co oni
@vvvariacik: w sensie mniej niż teraz omijając system podatkowy czy jak? XD
po prostu, żeby podatki były niskie, żeby nie trzeba było omijać systemu podatkowego
do tego przy tych influencerach pomija się to, że to czego nie zapłacą w jednych podatkach to rozpieprzą na fury, biżuterię itd. od czego zapłacą vat
@vvvariacik: podatki dla najbogatszych są już mega niskie w porównaniu do przeciętniaka na uopie, gadaj o faktach nie o propagandzie.
nie oczekuję zmniejszania podatków dla najbogatszych, oczekuję, żeby najbiedniejsi na uopie płacili przynajmniej tyle samo, a najlepiej jakby płacili mniej niż ci najbogatsi
@szklarskaporeba: XD
Przecież większość ludzi na UoP jest płatnikami netto i wyciąga więcej z budżetu, niż do niego wpłaca, więc już nie róbcie z siebie takich męczenników. Gdyby taka składka zdrowotna była zryczaltowana, to każdy musiałby zapłacić ok 1000 zł miesięcznie, szybka kalkulacja i wychodzi, że jak zarabiasz mniej niż 13,000 PLN
@mandanda: w sensie jak zarabiam 10k brutto i oddaje te 36k państwu plus place VAT i akcyzę to jestem już bardzo bogaty? I korzystam netto z tego? Nie mając żadnych ulg, zwrotów podatków i innych? Typowy Janusz płaci mniej podatków niż ja więc o czym