Wpis z mikrobloga

Nie wiem jak po polsku napisać. W czasie? Po prostu imperia od minulosti do skoro dnes

@kureci_paratko: Ja rozumiem, więc jest dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wykres siły imperiów w czasie od czasów przed naszą erą do współczesności
  • Odpowiedz
  • 6
@Niewiemja mi ciężej to napisać po polsku, a słownik w telefonie nie pomaga -.- Niby 10 lat nauki języka, myślę dobrą mam gramatiku, paliwoda nie tak często odpisuje to myślałem, że znam język. Zawsze się znajdzie coś nie do przetłumaczenia... Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę fraze.
  • Odpowiedz
@kureci_paratko wrzucanie całej Europy do jednego worka to lekka ściema. Dzisiaj, w czasach
UE to jeszcze jakoś, ale przez całe tysiąclecia to były osobne, często nienawidzące się, byty.

Kogoś chyba bolała dupka, że Turcja wypadnie najlepiej lol

Edit: ogólnie ta mapa to lipa a szkoda. Brytole razem z Francuzami a Niemcy oddzielnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@riel-

@kureci_paratko: "Wykres siły imperiów od czasów przed naszą erą do współczesności."

To brzmi super! Mi brakowało słów albo frazy jak to nazwać. Dziękuję. Myślę, że znam język, ale tylko tak myślę ;) co chwilę brakuje mi słowa czy
  • Odpowiedz
@kureci_paratko: Byłby to też dobry argument za restartem kalendarza od 3000 r. p.n.e. jako umownego początku cywilizacji, więc dziś mielibyśmy 5025. Nie tylko cała starożytność byłaby na plusie, ale byłyby w miarę wygodne liczby w stosunku do ery holocenu (dodane 10 000), niby jest jeszcze 4000, ale jest używane przez masonów, a nieco bardziej precyzyjne 3100 przez Hindusów jako Kali Yuga.
  • Odpowiedz
@kureci_paratko jeden z bardziej nieczytelnych, uznaniowych i pozbawionych jakiejkolwiek wartości merytorycznej „wykresów” jakie widziałem xD co to w ogóle jest? Jaka tu skala do oceny „siły” tych imperiów została przyjęta? Czemu ma służyć ten sztywny lodzi na kontynenty? Paskudztwo straszne
  • Odpowiedz