Wpis z mikrobloga

Mnie to śmieszy, ale to taki śmiech przez łzy.
Ludzie organizują zrzutki na drony, pociski, pomoc humanitarną — uzbierają te kilka tysięcy i kto może, ten pomaga, żeby wesprzeć Ukrainę, tych biednych ludzi, którzy giną.
A co robi wierchuszka? Kradnie miliardy, jak gdyby nigdy nic, zamiast inwestować wszystko w swoją niepodległość.
A my? My dajemy im najwyższe polskie odznaczenie i, uwaga... spłacamy im jeszcze jakiś kredyt, bo podobno nie mają pieniędzy. xD
Ciekawe, czy z tej kasy też sobie jakiś procent urwali. #ukraina #wojna
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duzy240: a mnie tam cieszy każda pomoc Ukrainie bo oznacza to mniejszą ilość kacapów na świecie. To że nie mamy tego terrorystycznego państwa poza królewcem za płotem jest warte każdych pieniędzy.
W naszym interesie jest aby Ukraina miała jak najwięcej wszelkiego rodzaju sprzętu - nawet niech ma dwa helikoptery i trzy czołgi na każdego swojego żołnierza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@duzy240: dotrze dotrze już ty się tam o Ukrainę nie martw ( ͡° ͜ʖ ͡°) widać wytrzymali już dużo dłużej niż 3 dni, a jak pociągną jeszcze trochę to terrorystyczna rosja sama zapadnie się pod swoim ciężarem. Tak czy owak dla nas to oznacza wygraną.
  • Odpowiedz
@Komorczak: ci ruscy którzy walczą na Ukrainie w normalnych warunkach nigdy by d--y poza Rosję nie wystawili, bo ani języka ani pieniędzy ani możliwości
Ta wojna to jedno wielkie marnowanie zasobów
  • Odpowiedz
@duzy240 tu jest właśnie problem, biedni walczą, a bogaci nawet nie mają nawet sumienia by nie kraść. W polsce byłoby podobnie z taką drobną różnicą, że korupcja nie płynie nam we krwi. Trzeba wysyłać sprzęt a nie pieniądze, bo mniejsza szansa na defraudacje
  • Odpowiedz
@duzy240 pomoc humanitarna też się przyda, ja na przykład nie sądze by ukraińcy co mieszkają w polsce powinni iść na front, z jednej strony chcemy by wygrali, ale każdy człowiek ma jedno życie i jest mi ich po ludzku szkoda. Biedni ryzykują życiem by bogaci mogli się nachapać więcej, gardze ludźmi bez sumienia
  • Odpowiedz
Wierchuszka robi łapanki na ulicy, kradnie miliardy ale to ja jestem onucą i "obrzydzam pomoc". Przecież tu chodzi o to żeby pomoc była pełna.

@duzy240: Nie wiem czy ogarnąłeś, ale nie żyjemy w idealnym świecie. Jeśli dla ciebie to powód aby nie pomagać Ukrainie to powinieneś też rozważyć wyjazd z Polski. Bo Ukraińcy ścigają oszustów, a u nas się podobnych oszustów broni i mówi o "zemście politycznej" Widziałeś ile milionów
  • Odpowiedz