@Wincyjpracydoobra oni zarabiają nawet jak wypuszcza niedokończoną gre a teraz się szykuje: dodatek do Wieśka, remake Wieśka, nowy cyberpunk, nowy serial na Netflix o cyberpunk, + projekt który wiemy że jest w produkcji ale nie wiemy co
@mar-kar-583: moja teza jest taka jak twoja i ze do wypuszczenia duzego tytulu to wbije gdzies szczyt hajpu spekulacyjnego w okolicach 500. Nawet jak trzeba będzie czekać 2-3 lata to jest świetna stopa zwrotu. Jak się nie uda to trudno
@mar-kar-583: no własnie ja to tak rozumiałem że wiedzmin 4 a to od tego zależy wycena jest daleko, gta 6 przeniosło się na koncówke 2026 a to była chyba najwczesniejsza możliwa data premiery 4 więc premiera w 2026 zupełnie odpada, nawet 2027 nie jest dla mnie taki pewny patrząć na złożonosć takich projektów i uznałem że może jeszcze troche spasc (po przesunięciu gta 6 troche spadło zresztą), ten remake wiedzmina
@mar-kar-583 i ile ta dywidenda ma wynieść? Znowu 5 zł jak po premierze CP? Dywidenda to ostatni powód dla jakiego ludzie tutaj siedzą. Tu każdy liczy na rajd pod premierę i standardowo ktoś zyska, ktoś straci.
@Rossomak myślę że się zdziwisz jak bardzo dywidenda może ustabilizować kurs (ochronić od wyprzedaży), ponieważ kiepska premiera daje zysku i byłi z czego wypłacać to udana premiera da ładnie zarobić a gry sprzedają się też po premierze. Dywidenda to powód dla czego kupiłem sobie znaczny pakiet i nie sprzedam przez conajmniej 10 lat, nie zaryzykuję że mi zysk ucieknie a to też taki sport aby mieć jak najwyższą osobista stopę dywidendy
@mar-kar-583 cdp nie jest spółką dywidendową i nie będzie. To nie playway z powtarzalnymi zyskami, tylko jednorazowe wystrzały podczas sprzedaży premiery. Wydawanie jednej pozycji na 5 lat, która niewiadomo jak się przyjmie, przez co ciężko szacować zyski to ryzyko, przez której nigdy tu nie uzyskasz stabilnej, rosnącej stopy DY.
@Rossomak jedna gra na 5 lat, ten etap właśnie się skończył + nowych gier będzie więcej, poprzednie nadal dają zyski ale wahania przy premierach będą duże jak zawsze, mam prawie 50% zysku i zostawiam duży pakiet pod dywidendę
@mar-kar-583: no ja nie jestem taki optymistyczny, coś tam nie idzie, zwłaszcza ten rimejk wiedzmina który chyba miał być zmieszczony przed premierą wiedzmina 4 a nic z tego nie bedzie. Generacja znowu im się konczy, żeby nie było znowu sytuacji gdzie wydaja z błędami żeby wyrobić się na starą generacje. a co do zysków to chyba jedni z niewielu producentów na rynku którzy mogą sobie pozwolić na dowolnie długi okres
dodatek do Wieśka,
remake Wieśka,
nowy cyberpunk,
nowy serial na Netflix o cyberpunk,
+ projekt który wiemy że jest w produkcji ale nie wiemy co
Nawet jak trzeba będzie czekać 2-3 lata to jest świetna stopa zwrotu.
Jak się nie uda to trudno
Remake 1 Wieśka a i 2 pewnie też dostanie za jakiś czas bo czemu by nie
Dywidenda to powód dla czego kupiłem sobie znaczny pakiet i nie sprzedam przez conajmniej 10 lat, nie zaryzykuję że mi zysk ucieknie a to też taki sport aby mieć jak najwyższą osobista stopę dywidendy