Aktywne Wpisy

mleko3-2procent +589
W akcie oskarżenia jakie usłyszał Matecki ws. fikcyjnego zatrudnienia w Centrum Informacyjnym Lasów Państwowych czytamy, że w ciągu 31 mc. pracy, był w niej widziany 5 razy, logował się 8 razy, pobierał comiesięczną pensję, łącznie ponad 320 tys. zł. + nagrody, wziął dofinansowanie na zakup okularów i uwaga! - ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
źródło: 1000014183
Pobierz
cichyyx +7

Zamówiłem z Francji na własny użytek parę LQ i ileś tam kartridźy do oxvy (były niedostępne w pl), zanim właściciele vapeshopów zaczęli po internecie trąbić że wlatują mandaty za zamawianie bez akcyzy. Paczka normalnie dochodziła w 2-3 tygodnie, aktualnie mija około 1,5 ms od zamówienia a na inpoście dalej nie ruszyła, czyli pewnie na granicy xD Ma ktoś jakieś wewnętrzne info co się tam o--------a albo komuś już wlepili jakąś karę? Mam w------e kiedy ta paczka już przyjdzie, zastanawia mnie czy w ogóle przyjdzie i czy zamiast kuriera nie wręczą mi jej jakieś służby z numerem konta do zapłaty za mandat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mcelo49: nie ma granic celnych miedzy pl a fr... ile to razy jeszcze mozna powtarzac?
@marrkoow: kontrole czego?
@hokei00 nie, nic się nie zmieniło od ponad tygodnia
Z Chin paradoksalnie może być łatwiej otrzymać, bo np. sprzedawca nie sugeruje swoją nazwą konkretnych produktów, a i to co jest w środku niekoniecznie jest oznaczone. A tutaj jednak mamy nadawcę, który wysyła
@marrkoow: pomimo tego ze dostarczyla pp a w wer lezala miesiac dotarla do celu a jedyna "kara" to 8 lub 9 zl oplaty za odprawe celna... dotarla po tej z fr ktora byla ok 17 pazddziernika czyli niecaly tydzien w drodze /btw, chyba masz racje ze to bylo dpd a nie inpost/