Wpis z mikrobloga

@Chlop_Sielski @swinkapl @arcxa @xetrov przecież cały czas są "modne".

Powiem więcej. One nigdy nie były i nie będą "modne". Bo moda, jak sama nazwa wskazuje, raz jest na topie, a potem przemija. Meblościanki są cały czas. Trochę wygląd się zmienił, ale nic lepszego nie ma.

https://www.ikea.com/pl/pl/p/besta-kombinacja-na-tv-szklane-drzwi-okleina-debowa-bejcowana-na-bialo-lappviken-sindvik-szklo-bezbarwne-s39476822/
mk321 - @Chlop_Sielski @swinkapl @arcxa @xetrov przecież cały czas są "modne". 

Powi...

źródło: 1000054577

Pobierz
  • Odpowiedz
@mk321 wiesz co to są meblościanki w ogóle? xD Jak nazwa wskazuje - mogły robić za ścianę, bo były wolnostojące, a ten szajs z Ikei trzeba wieszać i nie ma dykty. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@radziuxd kto niby stawiał to wolnostojące? Wszyscy przy ścianie i się jeszcze gwoździami przybijało do ściany, żeby się na łeb nie przewróciło jak dzieciak będzie się po tym wspinał.

Meblościanka ma nazwę od tego, że się to na ścianie stawiało. Zabudowa meblem całej ściany.
  • Odpowiedz
@mk321 mało widziałeś widocznie, bo ja miałem dwóch kumpli, którzy mieli taką meblościanką rozdzielony pokój z braćmi (wielkie pokoje w kamienicy). Na działce mam taką kuchenną, która też robi za ścianę. xD
Nawet pomijając te anegdoty to meble z Ikei nie mają formy ścianki, nie mają dykty, więc imo to nie jest to samo.
  • Odpowiedz