Wpis z mikrobloga

Serial do czwartego odcinka byl świetny ale jak zobaczyłem w ostatnim odcinku ze jest jakas żaluzja do tego ze miał byc przeprowadzony zamach na życie jednego z ławników to oceniam ten serial na dobry. No kurde no xD po jaką chorobe to wszystko na siłę dramatyzować?
Mozna byłoby na spokojnie pociągnąć ta historie inaczej, w oogle porzucono wątek potencjalnego przemytu nielegalnych imigrantów tylko nie I wuj, ma byc przemyt broni, moze i nieudolny ale ma byc xd

#heweliusz #netflix #seriale
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rdzawo_brody98 przemyt broni to nawiązanie do innego zatonięcia - Estonii, gdzie miało to rzeczywiście miejsce, na Heweliuszu to była jedna z niepotwierdzonych teorii. Inna sprawa, że o tym ministrze mówią per komuch j**any, tyle że na początku 1993 rządziły jeszcze solidaruchy, a nie SLD. Zamach? Cóż w serialu idziemy w różne teorie, więc czemu nie, że sluzby sprzątnęły niewygodnego uczciwego ławnika, który za bardzo drążył? To akurat nawiązanie do innej głośnej
  • Odpowiedz
@galicjanin: ta historia sama w sobie jest dramatyczna i według mnie po prostu nie trzeba na siłę dodatkowa ja pudrować. Jak słuchałem podcastu o tej katastrofie według ekspertów manewr jaki wykonał kapitan byl uazadniony warunkami pogodowymi a nagła zmiana kierunku wiśnia bylo głównym czynnikiem przechyłu statku i zatonięcia. Dlatego boli mnie to, ze trzeba robić glupi wątek o zamachu rodem z amerykański tanich sensacji. Jakoś w Wielkiej wodzie mozna bylo
  • Odpowiedz