Wpis z mikrobloga

#perfumy #frufrecki

Roja Reckless Pour Homme. Otwarcie idzie w świeżym kierunku z delikatnymi cytrusami, lekką lawendą i subtelnymi kwiatowymi nutami. Czuć cyprys, zielony i aromatyczny akord, pojawia się także liść laurowy. Z czasem pierwszy plan przejmują głównie przyprawowe nuty. Wychodzi kardamon, cynamon, pieprz i goździki. Zapach staje się cięższy, bardziej drzewny i przydymiony kadzidłem. Przechodząc w drydown całość robi się gładsza i nieco słodsza. Nadal jest trochę dymu, ale pojawia się również piżmo.

Kompozycja jest złożona i mocno zmienia się w trakcie noszenia. Najbardziej wyrazisty jest środkowy etap, w którym odbieram głównie przyprawy. Sposób w jaki są one zapodane przypomina mi w pewnym stopniu Golden Dallah, ale to luźne skojarzenie. Osobiście są dla mnie za ostre i zbyt intensywne, ale myślę że znajdą się osoby którym przypadnie to do gustu. Profil perfum zdecydowanie męski i elegancki, na chłodniejszy sezon.

Parametry są w porządku, żywotność na poziomie ponad ośmiu godzin, z przeciętną projekcją. Podsumowując, Reckless Pour Homme to bardzo złożona i ciekawa pozycja. Osobiście stonowałbym trochę przyprawy w nutach serca, a moje uczucia są mieszane. Są etapy w których zapach mi się podoba, lecz również takie gdy mi przeszkadza. Nie powiedziałbym, że jest zły ale nie w moim stylu. Na pewno nie polecam go na blindbuy, nawet abstrahując od bardzo wysokiej ceny. Ocena końcowa 6/10

Zapach 7/10
Projekcja 5/10
Żywotność 8.5/10
Jakość/Cena 3/10

pozostałe recki
Frufruf - #perfumy #frufrecki

Roja Reckless Pour Homme. Otwarcie idzie w świeżym kie...

źródło: Reckless

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach