Wpis z mikrobloga

Szukam zegarku dla dziecka. W sumie wszyscy kupują polski #garett , do wyboru jest kilka podobnych modeli.

Myślałem nad:
- Essa (niestety najdroższy i dość spory i ciężki)
- Kids Cute 2 (nie wiadomo, czy ma SMS czy nie)
- Sun 4g (chyba najstarszy).

W internecie jest opisane 4899563953 funkcji, ale nie ma najbardziej podstawowego info:
- czy da się z niego dzwonić i odbierać połączenia JAK Z NORMALNEGO telefonu (czyli bez przymusu użycia apki, która ponoć jest mega słaba)?
- czy da się z niego wysyłać i odbierać SMS JAK Z NORMALNEGO telefonu (znowu - bez apki)?
- czy wytrzyma na baterii tak ze 2, 3 dni (bez gierek, śledzenia, klikania co chwilę)?
- czy serio jest tak awaryjny, nietrwały i psujący się jak piszą o nim w niektórych recenzjach?

Czy ma ktoś doświadczenie z tymi (bądź innymi) produktami garett, albo nawet z innymi modelami zegarków? Polecicie inne zegarki z możliwością dzwonienia, tak żeby dzieciak dał znać, czy wraca ze szkoły?

Koszt to od 250zł do 400zł, w tej cenie mogę kupić telefon (tanie motorole czy xiaomi), który jest 100 razy lepszy niż dziecięcy zegarek, i ma możliwość ograniczenia (z apką google), ale zegarek jest lżejszy, i zapięty na ręce, więc dzieciak nie musi go pilnować i (raczej) nie zgubi.

#zegarki #smartwatch #dzieci #telefony #technologia
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wkrk szkoda pieniędzy na takie zabawki, to się po prostu nie sprawdza. Lepiej już za tą kasę kupić airtaga i włożyć do opaski na rękę. A jak chcesz mieć kontakt głosowy, to telefon do plecaka.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@teraz_z_kontem: dzięki za odpowiedź! Tak właśnie się obawiam, że to po prostu elektrośmieć.

Ogólnie pomysł prostego, taniego telefonu super mi się podoba, tylko w lecie dzieciak ani nie będzie miał gdzie go nosić, ani schować (poza czasem w szkole, bo wtedy w plecak).
  • Odpowiedz
@wkrk miałem kupować garreta ale w końcu kupiłem za stówę nołnejma z Ali z myślą że pewnie i tak dziecko szybko rozwali a zobaczymy co to warte. I o dziwo rozmowy, smsy, lokalizacja działa dobrze. Bateria na 1,5 do 2 dni. Apka jest potrzebna do konfiguracji.
  • Odpowiedz