Wpis z mikrobloga

#zegarki #zeppelin #miyota #zegarmistrzostwo #zegarkimechaniczne

Co myslicie o Zeppelin 7366-2? Mechaniczny.
https://fabrykazegarkow.pl/zegarek-meski-zeppelin-flatline-automatik-7366-2

Mechanizm Miyota 9132. Mam okazje kupic od znajomego uzywke w idealnym stanie za 900zl (pudelko paiery etc.) - prawie 5-cio letni kupiony w styczniu 2021.

W sumie wizualnie mi sie podoba, troche mala rezerwa energii 40h (w porownaniu do Seiko 6R - 72h) ale mozna go recznie nakrecac wiec w sumie spoko.
Jakies opinie o mechanizmie? Psuje sie czesto?
https://miyotamovement.com/product/9132/
TurboBlejzer - #zegarki #zeppelin #miyota #zegarmistrzostwo #zegarkimechaniczne

Co m...

źródło: zegarek-meski-zeppelin-flatline-automatik-7366-2_5

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@G06DbT Chyba jedyna rzecz ktora nie podoba mi sie w tym zegarku to wlasnie ta 24h mala tarcza. Ze tak powiem, jakie jest jej zastosowanie? Podczas sprawdzania czasu niby nie wiem czy jest 1 w nocy czy 13:00 w dzien? XD Moim zdaniem jest nieco bezuzyteczna a tylko wprowadza skomplikowanie do mechanizmu
  • Odpowiedz
Podczas sprawdzania czasu niby nie wiem czy jest 1 w nocy czy 13:00 w dzien?

@TurboBlejzer: może, jak prawilny wykopek, mieszkasz w jaskini, i nie wychodzisz na zewnątrz, przez co potrzebujesz takich rzeczy
  • Odpowiedz
Wszystko z nim ok, ale musisz wiedzieć, że to kategoria "majtkowiec", czyli odkupione prawa do używania jakiejś marki, produkowane przez inną markę.
  • Odpowiedz
@TurboBlejzer: "W roku 2000 POINT tec Electronic GmbH podpisała umowę z Luftschiffbau Zeppelin GmbH z siedzibą w Friedrichshafen, właścicielem praw do nazwy Zeppelin." Są różne rodzaje współpracy czy podnoszenia rozpoznawalności swojej marki. Chińczycy kupili Volvo i produkują je dalej i nazywają Volvo. Chińczycy kupili brytyjską markę MG i naklejają jej logo na swoje samochody. A firma POINT tec produkowała zegarki i dogadali się z Zeppelinem: ty nam dasz swoją markę
  • Odpowiedz