Aktywne Wpisy

zaltar +112
Recenzja filmu Matrix by #sebcel

luz_arbuz98 +24
Podzielę się z wami jak ładnie wygiętą ósemkę stomatolog mi wyjął w całości (ʘ‿ʘ)
Chciałam zabrać ze sobą, ale powiedział że pójdzie na cele naukowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zdrowie #stomatologia #chwalesie #zeby
Chciałam zabrać ze sobą, ale powiedział że pójdzie na cele naukowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zdrowie #stomatologia #chwalesie #zeby
źródło: obraz_2025-11-24_194742868
Pobierz

Policzyłem sobie to wszystko i okazuje się, że ledwo co, ale przekroczę te 120 tysi w 2025. I próg podatkowy :(
Serio, po co mi było te 500 zł więcej do pensji?! Po co harować, jak teraz od nadwyżki mam dać 32%?! Wychodzi mi ponad 4 dychy do wywalenia na ten cały podatek... Mam niby na to kasę, da się to ogarnąć, ale jestem WŚCIEKŁY W CH*J. Czuję się toootalnie oszukany.
Pytanie do ekspertów: Czy jest jakikolwiek sposób, żeby na tym picie to jakoś poukrywać? Jak żyć w tym kraju....
#pit #pomocy #pytaniedoeksperta #pracbaza
źródło: image
Pobierzźródło: x
PobierzJuż rząd ma w planach zatrudnienie 360 nowych inspektorów po 100k rocznie plus premie, ppk, wczasy pod grusza i bonusy, lekką ręką 50 baniek rocznie to będą musieli przekonwertować 5 procent b2b na UoP żeby chociaż wyszli na zero.
Polakom przegrzewa styki sama myśl że każdy jeden w kraju powinien płacić maks 19 procent liniowki od dochodu.
120k będzie przynajmniej do końca 2027 roku i to jest dramat. W potem
Ciekawe co zrobią, bo niedlugo wybory, a mogą w-----ć kilkaset tysięcy osób lub nawet milion+.
Kasa słaba z tego jest nawet w optymistycznych wariantach, dużo straty przez wysokie koszty urzędnicze, plus wpływ na wzrost kosztów usług.
Jakby komukolwiek zależało w tym kraju na czymkolwiek to by robili konwersję osób zmuszanych, a nie że sobie siedzi znudzony inspektor pół dnia i uprawia gnojenie niczym zwyrol w szkole nad słabszymi.
Ten kraj
W każdym scenariuszu czuję że konfederacja zyskuje, bo ludzie zaczynają mieć dość dokręcania śruby, a PiS i KO to jedynie gwarantem jest utrzymania socjalu i zbędnych wydatków bez jakiegokolwiek urealnienia obciążeń podatkowych ludziom którzy i tak już mają przesrane na UoP.
Ale cóż, kraj debili. Nie stać nas poluzować obciążenia podatkowe w kwocie 2 miliardy rocznie, ale stać nas dopłacać do kredytów 2 miliardy rocznie
@onomatopejusz: No niestety, nasza klasa polityczna zawsze wybierała sobie świętą krowę której trzeba robić laskę kosztem innych
I są nią bekowicze +
Może być też tak jak piszesz, że będą wyganiać samych leszczy z b2b, bo jednak VAT ściągany przez kontraktorów pracujących dla zachodu może zaboleć.
Nie bez powodu nawet pisiory i morawiecki programistom dali niższy ryczałt zamiast ich dojechać z nowym ładem po same kule
źródło: 1000001697
Pobierz