Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad zakupem OnePlus 15, właściwie wpłaciłem zaliczkę na premierę (zwrotną ofc jeżeli zrezygnuje, a dodatkowo z tego co rozumiem to wybrałem sobie jeszcze tablet za free a bardzo by mi się przydał, więc wpłaciłem ale to właściwie jeszcze nic nie oznacza).

No ale tak się zastanawiam. Używam OP 8 Pro od prawie 5 lat, jestem bardzo zadowolony z tego telefonu, natomiast bateria ma około 70% oryginanej pojemności, więc przy intensywniejszym użytkowaniu muszę ładować 2 razy dziennie i niestety ostatnio rozwaliłem lekko ekran więc chciałbym go już wymienić a ten zostawić jako zapasowy.

Generalnie wygląda ciekawie ten OP 15 natomiast jakoś trochę martwi downgrade aparatów względem OP 13 i tak się zastanawiam czy faktycznie będzie jakaś znacząca (dostrzegalna przez zwykłego zjadacza chleba) różnica na niekorzyść OP 15 względem OP 13 (bo domyślam się, że dla mnie po przesiadce z OP 8 Pro i tak będzie bardzo dobrze).

Właściwie jako jedyną alternatywę rozważam Pixela 10 Pro i nic innego. Za Iphone oraz Samsung nie przepadam, Oppo też odpada - jeżeli mam brać chińczyka to tylko OnePlus. Natomiast Pixel to bieda bateria i wolne ładowanie, za to podobno aparat oraz jego oprogramowanie działa bardzo dobrze. No i generalnie przeciętny stosunek value for money.

Co sądzicie? Dokopał się ktoś z was może do jakichś sensownych recenzji? Bo chyba na rynek chiński już wypuścili.

#oneplus #telefony #smartfon
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bieda bateria, bieda ładowanie i...bieda procesor. Nie warto wydawać tylu pieniędzy na ten telefon. Z oneplusa będziesz na pewno zadowolony.
  • Odpowiedz
  • 0
@pepepanpatryk Oppo x9 pro to najbardziej opłacalny telefon. Aparatem zjada tego OnePlusa 15. Co prawda Vivo x300 pro ma ciut lepszy aparat i genialnego zooma ale pod względem zdjęć i minimalnego zooma to jest remis. Sam sie zastanawiam nad X9 pro. Bateria 7500mah. Vivo dało d--y z baterią w europie marne 5410mah.
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk Nie rozumiem, czemu odrzuciłeś Oppo. To praktycznie to samo co Oneplus. Ta sama stajnia. Oprogramowanie jest niemal identyczne. Oppo jest kompletnym telefonem z lepszymi aparatami.
  • Odpowiedz
@kamilo0: No cóż czekamy do 13.11, choć w sumie jakieś przecieki są odnośnie ceny, ciekawy jetem czy faktycznie się potwierdzą. Też się zapisywałeś na premierę? Osobiście nigdy nie kupuję nic na premierę, ale że i tak szukam telefonu, do OnePlus mam w sumie zaufanie, a że można jeszcze coś za free dostać to się zapisałem bo w sumie nic na tym nie tracę jeżeli bym się rozmyślił.
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk też się zapisałem. Gratisy mnie skusiły. Wziąłem watcha 3 43mm.
I tak planowałem kupić więc lepiej już wziąć na premierę bo przynajmniej ten gratis jest.
Też mnie trochę zaniepokoiły te wiadomości o downgrade względem 13, ale design mi się bardziej podoba i duża bateria. No a aparat i tak dużo lepszy zapewne niż w 8T :)
  • Odpowiedz
@kamilo0: Dokładnie mi też się design podoba, bateria i procek zapowiada się dobrze :) Też miłem brać Watcha ale w sumie mam już więc i tak bym go nie nosił, w sprzedaż się nie chce bawić, więc wziałem tablet :) Może nie jakiś super ale od dłuższego czasu i tak mi chodziło po głowie, że jakikolwiek by mi się przydał. W takim razie mam nadzieję, że się pozytywnie zaskoczymy ceną
  • Odpowiedz
@Sumiru niestety nie zawsze. Pamiętam czasy kiedy sprzęt z mediatekiem to była ledwo używalna zabawka z chin. Wiem, że dimensity to inna liga i jest ok, ale uraz pozostał...
  • Odpowiedz
@kamilo0 Przecież w ostatnich najlepszych flagowcach Vivo był medatek. Chwalony za wydajność, temperatury i energooszczednosc,a Ty się urazami kierujesz..
Dziwne, że bierzesz chińczyka pod uwagę.,przecież kiedyś to były same zabawki. Poszukaj Nokii, Ericssona, albo Siemensa, może dostaniesz na OLX.
  • Odpowiedz