Wpis z mikrobloga

@szejsetdwajsciaczy
1. Na zdieciu z twojego linku, to zgrubsza wyglada jak w zdjeciu w poscie
2. Jesli wiedze czerpiesz tylko z tych linkow to mozesz jie wiedziec jak bardzo ukraincy leca w c---a w tych ekshumacjach. Polecam doczytac. Wiele osob ma do nich zastrzezenia, mowie tutaj o politykach i ludziach z "branzy"
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: Ukraińcy też potrafli się przyznać do zbrodni i za nie przepraszać (Krawczuk i Juszczenko) . Rosjanie najpierw się przyznali a potem zaczęli zakłamywać.. Zresztą Polacy też potrafili się przyznać do zbrodni wobec Żydów (Jedwabne). A potem inni Polacy twierdzili, że ten co się przyznawał nie miał do tego prawa.
  • Odpowiedz
@szejsetdwajsciaczy: I co dają te ekshumacje? W każdej miejscowości w zachodniej Ukrainie powinna być tabliczka upamiętniająca, że zginęło tyle i tyle Polaków lub zostali przepędzeni przez zbrodniczą działalność UPA.
  • Odpowiedz
@aaa-cccc Pokaż nam jeszcze gdzie są cmentarze polaków
-Z czystek NKWD na Polakach pozostających w ZSSR w latach 1937-1938. Rosjanie zabili około 300tys polaków.
-Gdzie są cmentarze polaków wywiezionych w głąb ZSSR i tam zmarłych z głodu, chłodu i głodu pracując przymusowo jako niewolnicy.
-Gdzie są groby Polaków którzy umarli podczas wysyłki z Polski do Pracy w ZSSR w latach 1939-1941.
-Gdzie są groby Polaków których od 1944 do 1947 wywożono
  • Odpowiedz
@vanschout stary Rosjanie od 1920 do 1947 roku wymordowali około 1 000 000-1 500 000 Polaków. Ciała naszych przodków i rodaków są w całej Rosji w nie oznaczonych dołach. Tylko katyń jest uhonorowany ale tam zostało zabitych tylko mały procent z pośród wielu.

Ilu Polaków zamordowali Ukrańcy 120 000?

Tak powinny powstać groby Polaków na Ukrainie ale mierzmy skalę i dobierajmy ją odpowiednio.
  • Odpowiedz
@Mario7400: Co do jedwabne to bym polemizował, bo u nas ten temat w przestrzeni publicznej nie istnieje już nie wspominając że wypadałoby z Izraelem się dogadać w tej sprawie, ale u nas jest antysemityzm na tapecie więc o żadnej poważnej polityce nie ma mowy
( ͡° ͜ʖ ͡°)
A Rosja się przyznała za rządów Jelcyna i w czasach kiedy putin był premierem, a potem objął urząd
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: Miras zbrodnia to zbrodnia, nie ma żadnego "licznika ofiar ponadto w przeciwieństwie do Rosji, która zabiła nam głównie dorosłych Polaków, ukry Wołyniu zamordowali dzieci to taka tam różnica
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) i to w bestialski sposób m.in łamiąc im kości
  • Odpowiedz
@JasnyBanan:

Co do jedwabne to bym polemizował, bo u nas ten temat w przestrzeni publicznej nie istnieje

W środowisku Braunowców jak najbardziej istnieje. A jego ugrupowanie najprawdopodonie za dwa lata wejdzie w skład rządu.

Jelcyn oficjalnie w latach 90 złożył kwiaty w Polsce pod jakimś pomnikiem i przeprosił w imieniu narodu rosyjskiego za Katyń. Kiedy żulłeński zrobi to samo
Mario7400 - @JasnyBanan: 
Co do jedwabne to bym polemizował, bo u nas ten temat w prz...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@JasnyBanan Znowu pokazujesz że nic nie wiesz o zbrodniach zssr. Rosjanie wywozili całe rodziny. Noworodki i dzieci także. Część zmarła w nie ogrzewanych bydlęcych wagonach, część od głodu a część od bicia.
ROSJANIE KILKUKROTNIE WIĘCEJ ZABILI POLSKICH DZIECI NIŻ UKRAIŃCY.
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: Nie obrażaj mnie, bo ja Cie nie obrażam, a mogę zacząć jak się typie nie uspokoisz. Zbrodnia to zbrodnia, w moim rozumieniu nie istnieje żaden ranking kto gdzie stoi. Popełniłeś zbrodnie to jesteś tak samo winny i nie ma żadnego faworyzowana zbrodniarzy. Ukr, kacap, szwab czy żabojad za zbrodnie odpowiada tak samo. Z tym że kacapy do swoich zbrodni się przyznają, ukry mają z tym problem taka różnica
  • Odpowiedz
@JasnyBanan po pierwsze nie obrażam cię tylko piszę że nic nie wiesz o zbrodniach na Polakach które zrobiło zssr.

Po drugie znowu potwierdzasz że nic nie wiesz o aktualnej Rosji i Rosjanach.
Rosjanie nie przyznają się do zbrodni w Katyniu. Twierdzą że Jelcyn to alkoholik I zachodni agent który kłamał mówiac że Katyń to robota Rosjan.
Poszukaj co Putin mówi na temat Katynia.
Rosjanie także twierdzą że Polacy wymordowani w akcji polskiej w ZSSR 37-38r
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja już swoje powiedziałem, dla mnie zbrodnia to zbrodnia. Popełniłeś jedną zbrodnię, albo mln to jesteś takim samym zbrodniarzem. Ukraiński za hrywny wynajęty trollu i won na czarno
  • Odpowiedz
@JasnyBanan Czyli tak jak pisałem nie masz pojęcia o historii Polski ruski Ty trolu pracujący za ruble. Żeby nie było ukraińcy mordowali ponad 100 000 polaków na wołyniu w sposób bestialski i należy pamiętać o tym i postawić im groby
  • Odpowiedz
@JasnyBanan przestań się ośmieszać.
Nie znasz najbliższej historii własnego kraju. Że też tacy jak ty mają prawo głosu bo od razu widać że bez znajomości historii łatwo jest manipulować takimi ludźmi jakich reprezentujesz.
Twoje braki w wiedzy oraz niechęć do faktów pokazujesz idealnie wrzucając mnie na czarną listę. Kończą ci się argumenty to od razu uciekasz od rozmowy.
  • Odpowiedz