Wpis z mikrobloga

#wykopoweprzeboje
FINAŁ

Drabinka
FAQ
Playlista na YT
Playlista na Spotify
playlisty mogą być niekompletne
Jeśli chcesz być wołany/a do tej edycji (lub z niej wypisany/a) napisz do mnie na PW.
#rock
yourgrandma - #wykopoweprzeboje 
FINAŁ

Drabinka
FAQ
Playlista na YT
Playlista na Spo...

źródło: f44b8309bc39cd1c0f9a6e8ced62283d7cd372a982a8cc7f727789d25be56d18

Pobierz

Zagłosuj na lepszy utwór:

• Dire Straits - Brothers In Arms 48.8% (397)
  • Led Zeppelin - Stairway to Heaven 51.2% (417)

Oddanych głosów: 814

• 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KRUSZAUKE: no bardzo dziwne że w wyniku ankiet wygrywa coś, co jest popularne/najpopularniejsze. No żodyn się nie spodziewał. :D

Jak coś jest dobre, to jest grane, powtarzane i staje się oklepane. Ja np. osobiście uważam Stairway za utwór genialny w swojej prostocie, natomiast za cholerę nie ogarniam fenomenu "WInds of change" ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Isgri tak, jak coś jest dobre to jest słuchane a potem robi się przeruchane i już nie jest dobre, dlatego uważam że schody do nieba nie są dobre, są nudne jak flaki z olejem właśnie dlatego że są tak często grane, wind of change też jest dość przeruchane ale już wciąż wolę to niż pieprzone schodki, po pierwszych dwóch dźwiękach intra zbiera na wymioty
  • Odpowiedz
@KRUSZAUKE No nie, to, że coś stało się przeruchane, absolutnie nie znaczy, że nagle przestało byc dobre. Wciąż jest dobre, tylko maglowałeś to tyle razy, że stało się zbyt osłuchane i tylko dlatego Ci się nie podoba, ale to w żaden sposób nie zmiejsza ogólnej wartości utworu. Sam sobie ten utwór niejako obrzydziłeś. Jakbyś nagle stracił pamięć i chwilę później posłuchał tego utworu 'po raz pierwszy', to zwyczajnie uznałbyś go za
  • Odpowiedz
@KRUSZAUKE Ok, to w takim razie zmieniam zdanie: "Sam sobie ten utwór niejako obrzydziłeś" na -> "Inni Ci ten utwór niejako obrzydzili", ale sens pozostaje ten sam - utwór wciąż dobry, tylko ograny i osłuchany (no bo dobry)
  • Odpowiedz
@randomdrop a skąd wiesz na jakim poziomie teorii muzyki jestem? Jestem po szkole muzycznej I - II stopnia oraz studiach muzycznych z kompozycji i teorii muzyki. czego Ty możesz mnie nauczyć? Daruj sobie te uszczypliwości
  • Odpowiedz
@KRUSZAUKE: a co, myślisz, że zmieniłem sens bazując na tym, że Cię tak to dotknęło, że musiałeś przed randomami mówić, że studiujesz prawo? XD wyjmij kija z d--y, ja jestem muzykiem amatorem od ponad 20 lat, ale z wyboru - pół mojej rodziny to profesjonalni muzycy klasyczni. Tak samo Cię to obchodzi, jak i mnie, tak samo możesz to zweryfikować, jak i ja.
  • Odpowiedz