Wpis z mikrobloga

#milionerzy Szkoda pana Damiana, że wygrał 0 ja bym tego pana przytulił bo chyba fajny, ale ja też nie znałem odpowiedzi na to pytanie i czy teraz się będziecie ze mnie śmiać
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@piotr-glabik: Czy jak jest jakiś zbiór informacji uznawany za poziom podstawowy to wszyscy muszą to znać w 100%? Na przykład w Postaw na milion (bo często oglądam) zdarzyły się takie pytania, na które od razu bym postawił wszystkie paczki, a ja oglądałem uczestników, którzy się długo nad nimi zastanawiali albo nie znali odpowiedzi. Ale nie będę z tego powodu po nich jechać
  • Odpowiedz
  • 0
@piotr-glabik: Takie życie codzienne że do niczego mi niepotrzebne. Z flagą Arabii to coś kojarzę jakiś czarny napis na ciemnozielonym tle, ale nawet jeśli dobrze kojarzę, to to też mi jakoś nie jest potrzebne do mojej codzienności
  • Odpowiedz
@Lawsonik: Biały napis i biała szabla ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Jak chcesz grać w jakimkolwiek teleturnieju to wypada mieć trochę wiedzy. Pamiętaj, że oni wybierają najlepszych, co często podkreślali. Boję się co będzie jak ci gorsi zaczną grać.
  • Odpowiedz
  • 0
@piotr-glabik: Tak się składa że nie brałem udziału w żadnych programach, a nawet nie wysyłałem żadnego zgłoszenia. No, w jednym najpierw wyraziłem chęć, ale miesiąc później (kiedy już mniej o tym myślałem) otrzymałem odpowiedź żeby "wypełnić" swoje zgłoszenie, to już nic nie odpisałem. No i raczej nie zamierzam w żadnym. Aż teraz żałuję, że się wypowiedziałem na temat tego sprzęgła, bo czuję ze teraz ze mnie cisną beke eh
  • Odpowiedz
  • 0
@piotr-glabik: No bo to jest z Awantury, ale nie widzisz kogo mam na zdjęciu? Przyjrzyj się uważnie przyjacielu. Co do programów to jeżeli moje doświadczenie miałoby polegać na pośmiewisku w sieci to nie dzięki. Czy pytanie oczywiste czy też nie - zastanawiam się, co teraz ten pan Damian sobie myśli. Nagrywane z wyprzedzeniem a se może myśleć "dlaczego ja nie postawiłem na tamto?"
  • Odpowiedz
  • 0
@piotr-glabik: No tak, teraz mi przypomniałeś i se sprawdziłem, że oprócz napisu tam niżej była jeszcze jakaś pozioma kreska, a więc szabla. Pamiętam kilkanaście lat temu miałem taką ogromną mapę, na której policzyłem 174 państwa i każde z nich miało jakąś flagę, stąd mniej więcej zapamiętałem flagę Arabii Saudyjskiej, kolor tła zapamiętałem nawet z odcieniem, ale że zamiast białego pomyślałem o czarnym to nie wiem

W ogóle dalej napisałeś, że
  • Odpowiedz
@Lawsonik: Oni dobierają na zasadzie kto lepiej wygląda - nagraj filmik, napisz opowiadanie, dlaczego ty wygrasz bańkę etc. Masz mieć białe i proste ząbki, ładny uśmieszek, 34 fakultety czy pół świata zwiedzone aby można było poopowiadać. Wiedza jest wartością drugo i trzeciorzędną tam. Dlatego takiego kogoś jak ja nigdy tam nie wezmą - żółte lekko zęby, praktycznie się nie uśmiecham (jakbym miał zanik mięśni i mi ciężko jest), twarz zniszczona
  • Odpowiedz
  • 0
@piotr-glabik: Jak przeczytałem początek zdania "kto lepiej wygląda" to od razu pomyślałem o wybieraniu uczestników do Awantury o kasę - ci potatuowani, ci zakolczykowani, ci z czymś na głowie, ci z makijażem jak na halloween... no i z zachowania różne dziwne odgłosy

Zęby jakie masz, takie masz - własne, prawdziwe, a nie sztucznie zrobione. Cenię naturalny wygląd. A uśmiechać się jeśli nie masz potrzeby to się nie zmuszaj

Odnośnie studiów
  • Odpowiedz
@piotr-glabik: A zgłaszałeś się do tych castingów polsatowskich? Bo tak się zastanawiam, z biegiem czasu kiedy Milionerzy byli jeszcze w TVN to coraz mniej liczyła się ta ciekawa prezencja i CV, a coraz bardziej ilość poprawnych odpowiedzi w trakcie castingu :D
  • Odpowiedz
@Boski_Emil: Zgłaszałem się łącznie z 6 albo 7 razy (wliczając polsat). Odpuszczam sobie wszystko to, gdzie trzeba nagrać film, napisać opowiadanie czy pokolorować drwala. Synek na szczęście zrozumiał dlaczego mnie tam nigdy nie zobaczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lawsonik: Pokoloruj drwala to synonim oznaczający właśnie takie coś "urojonego" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Krótka lista jak wygląda ta droga:
1z10 - wysyłasz zgłoszenie mailem, dostajesz zaproszenie na eliminacje, na miejscu kilka podstawowych pytań o sobie, test wiedzy i wynik od razu
Postaw na milion - spróbuj wysłać ankietę, która nie działa + płatny sporo SMS
VB (dawniej giganci i inne TVP) - wysyłasz zgłoszenie + krótka ankieta, telefon z umówieniem na eliminacje
  • Odpowiedz