Wpis z mikrobloga

Osobiście obstawiam Apple jako czarnego konia w "konsolowym" wyścigu. M4 już był dobry do gierek i normalnie mogłem sobie giercować na baterii w podstawowym macbooku air 15 co już było fenomenalnym doświadczeniem. Najnowszy M5 daje jakieś p------e wzrosty FPS i szczerze mówiąc to pierwszy raz w życiu zastanawiam się nad macbookiem jako moim głównym lapkiem bo argument o "braku gier" przestaje być aktualny.

Handheld M5 to byłby hit

#pcmasterrace #apple #macbook
kobiaszu - Osobiście obstawiam Apple jako czarnego konia w "konsolowym" wyścigu. M4 j...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kobiaszu:
Nigdy nie kupię Apple, dopóki to będzie mentalny skansen dojący usera na wszystkim co się da. Poza tym gierki ogrywam już tylko jak jestem mocno przeziębiony.
  • Odpowiedz
mentalny skansen dojący usera na wszystkim co się da

@Endrius: Ale podaj jakieś przykłady bo chyba pojęcia nie masz o czym piszesz. Tak to jest jak wsiok w życiu maka nie dotykał, ale słyszał coś od kolegów i na wykopie czytał. Czekamy na przykłady.
  • Odpowiedz
@kobiaszu: ogolnie handheld na ARM odpalający gry z windowsa to byłby hit, te apple m to mają chyba kilka watów TDP, max chyba 15w tylko, przy premierze laptopów z windowsem na arm myslałem że moze coś będzie ale widze ze microsfot sobie zrobił z tego plac zabaw to wprowadzania bezużytecznego ai
  • Odpowiedz
@bocznica:
Youtube premium na iPhone kosztuje więcej przez app store (i inne usługi streamingowe) a na stacjonarnym, choćby MacOS - 30% mniej. Wszystkie ich sprzęty nadal mają 12 miesięcy gwarancji? Jak się robi zwiększenie pamięci dysku na lub RAM? Trzeba lutować nowe chipy. Jak łatwo wymienić baterię? Nawet tutaj obcięli ładowarkę w zestawie w najnowszej edycji. Jak ktoś potrzebuje to niech sobie kupuje - pewnie. Ja próbowałem tego sprzętu i
  • Odpowiedz
@kobiaszu: Przecież chłop porównuje mbAir bez aktywnego chłodzenia do mbPro z aktywnych chłodzeniem, co to ma być? No i nowa generacja APU od AMD wcale nie jest gorsza, więc gdzie tu rewolucja? Chyba że szukacie rewolucji w cenach handheldów to apple jak nikt inny może ją zapewnić :D
  • Odpowiedz
@horoksus:

no tak jak by inni producenci juz tego nie robili

robią ale nie wszyscy i nie w kazdym przypadku, czasem można zupgradować pamięć trwałą a czasem i ją i
  • Odpowiedz