Wpis z mikrobloga

czy SU-130PM będzie dużo lepiej zarabiać, niż Tiger-Maus?
preferuję grę kontaktową, więc myślałem o Tiger-Mausie, ale mam już jednego ciężkiego premiuma, a podobno kamperzy zarabiają dużo lepiej, chociaż sam nie jestem fanem takiego gameplayu i może mimo wszystko lepiej iść w tę stronę?

#worldoftanks #wot
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy SU-130PM będzie dużo lepiej zarabiać, niż Tiger-Maus?

preferuję grę kontaktową

@PustyCzlowiek: SU jest wielkie i mięciutkie, po wykryciu wali do Ciebie każdy bo jesteś dawcą dmg ( ͡ ͜ʖ ͡) a w kampie też jakoś szału nie ma, jeśli lubisz zwarcie to raczej będziesz zawiedziony
  • Odpowiedz
@mike100: a jak jest z 122TM i Lisem za obligacje? Szukam właśnie czegoś pod zarobki, mam już radziecką dwururkę i lubię gdy mogę grać aktywnie. Chociaż polskich czołgów raczej nie zamierzam robić, więc ta załoga Lisa chyba bez sensu, chińska załoga 122 tm to samo, więc mimo wszystko wychodzi na to, że powinienem celować w Tiger-Mausa i rozwijać sobie linię do Taschenratte.
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: Według tomato.gg Tiger-Maus wychodzi trochę lepiej pod względem zarabiania. Granie SU może też szybciej nudzić bo jednak się kampi z tyłu i czeka na oponenta. Lisa mam i ogólnie jest spoko ale ludzie podobno narzekają że ma mało peny na standardowej amunicji i trzeba ładować golda
  • Odpowiedz
a jak jest z 122TM i Lisem za obligacje? Szukam właśnie czegoś pod zarobki

@PustyCzlowiek: mam lisa jak i kitajca, jak lubisz grać na blisko wybrał bym 122 mimo że ma długie przeładowanie około 16sek (ja na "fioletowym" wyposażeniu mam około 14s) ale bije za 400 i bywa celny, dość szybki i zwrotny a Lis jst przeciętny, bywa fajny, ale jak wylosuje wysokie tiery to jest średnio. W załączniku wrzuciłem
mike100 - >a jak jest z 122TM i Lisem za obligacje? Szukam właśnie czegoś pod zarobki...

źródło: sdhhhhhfsjjfSIsA2

Pobierz
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: Kamperskie TDki to najlepsze maszyny jeśli chodzi o zarobek, gdyż praktycznie wcale nie musimy walić z golda i nawet losowania +2 nie robią wielkiej różnicy. Grając HT zwłaszcza mamutem jeśli dostaniemy losowanie +2 to jest masakra
  • Odpowiedz
ja jako noob powiedziałbym, że z tego porównania Lis wychodzi lepiej, ale pewnie trzeba dużo częściej z golda walić, co na zarabiaczce raczej jest niepożądane

@PustyCzlowiek: no właśnie, i tu jest problem, mnie często losuje na IX i bywa średnio z zarobkami bo waląc goldem majątku nie zbijesz ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@tomono: właśnie nie do końca rozumiem to co pokazuje tomato.gg, bo ten zachwalany przez wszystkich Su ma tylko 45 tys profitu, gdzie np. Skoda T56 ma aż 50 tys, albo dwururkowa 703 ma 47 tys. Gdzie w rzeczywistości pewnie Su zarabia najlepiej, a Skoda przez niską penetrację najgorzej z tej trójki. Też ciekawie pokazuje, że taki elc even ma średnio 37 tys i można by pomyśleć, że to niezła zarabiaczka,
  • Odpowiedz
tomato gg pokazuje średnią, a ta uwzględnia średnie zużycie racji, złotej amunicji. Średnia niestety nie pokaże czy gra się tym przyjemnie i czy nadaje się do czegokolwiek innego. ELC jak grasz pod spota i na tanim zestawie to obstawiam, że wyciąga dużo. Niestety jak z drugiej strony gra na bogato, to cię wyciągnie z krzaka i profit się zmniejsza.
  • Odpowiedz