Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: a olej ze smażenia wywozisz na bieżąco czy do beczki zbierasz i raz na miesiąc do pszoku? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@Soothsayer: no właśnie, Ty też zapomniałeś o oleju ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja się ocknąłem jak ostatnio pokazywali gdzieś na mieście OLEJOMAT (XD),
  • Odpowiedz
  • 1
@radziuxd poczekaj aż coś sam w aucie zrobisz i będziesz musiał na pszok część oddać a nie daj Bóg fotel samochodowy
pozostaje porwać na kawałki i do zmieszanych
  • Odpowiedz
@vieniasn: takie samochodowe rzeczy to ja wywożę na działkę do teścia i on raz na dwa lata j---e wszystko w przyczepę na trzy kursy i wywozi, złoty chłop.

Ale przede wszystkim to u mnie odbierają gabaryty i to kilka razy w miesiącu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@vieniasn: to tak nam zrobili na wsi nad jeziorem, gdzie rodzice mają domek. W 2 lata tak wszystko gmina p----------a, że głowa mała:
- Żadnego publicznego śmietnika (kiedyś były w dwóch miejscach mieszane i sortowane bardzo blisko siebie).
- Żadnego odbioru gabarytów (kiedyś było w miejscowości miejsce, gdzie można było zrzucić nawet gruz czy starą kuchenkę).
Dobrze, że mamy lokalsa w pobliżu, co chętnie przyjmie wszystko co się pali. No
  • Odpowiedz
nie p------o mnie jeszcze na tyle żeby z rondelkiem na budyń specjalnie jechać na drugi koniec miasta

@vieniasn: mieszkałem kiedyś jakieś 300m od biura tej całej organizacji co organizuje pszoki i chciałem im dać toster, okazało się że w d*pie mają mój toster i mam jechać na drugi koniec miasta do PSZOKu z głupim tosterem. Pomeczyłem gitarez podpytalem stare baby o zasady funkcjonowania ich przedsiębiorstwa i po pół godziny okazało
  • Odpowiedz
  • 0
@munioman

kazali mi wjeżdżać autem na rampę, ważyć, oddać co do oddania a potem znowu ważyć, bo piechurów przyjeżdżających autem nie obsługują

a to u mnie to samo jest pieszo nawet nie wejdziesz i musisz przez wagę
  • Odpowiedz
  • 2
@munioman nie no po co przecież to proste
ty masz być ekologiczny i wszędzie jeździć autobusem chyba że chcesz ekologicznie oddać coś do pszok to musisz autem jechać pół miasta totalnie bez sensu generując zanieczyszczenia
słyszałem też o pszokach gdzie zasady swoje a emeryt na bramie swoje i on ci powie że nie weźmie tego i co mu zrobisz
kolega specjalnie załatwiał busa żeby pozbyć się mebli i co się okazało
  • Odpowiedz