Wpis z mikrobloga

Tyle piwa się tu pije, a tylko Ciechan ma firmowe konto (tj. Amber też ma, z zerową aktywnością)... Dziwne, że tak mało browarów korzysta z darmowej reklamy i okazji do budowania PR.

Zatem: dzień dobry! Ruszyliśmy 7 VI 2014 ze sprzedażą, więc jeszcze długa droga, zanim staniemy się rozpoznawalną marką. Ale nam to nie przeszkadza - piwowarstwo to sztuka wymagająca czasu, uczy cierpliwości.

Btw, czy konkursy typu "daj plusa, a my wylosujemy 4 osoby wygrywające darmowy kapsel" nie są zbyt atencyjne? Choć za łatwe plusy to możemy się trochę sprzedać... to jest: rozdać ;).

#p--o #piwowarstwo #perun #darmowareklamanawykopie

PS.

@marcobolo - nie myślałeś o utworzeniu oficjalnego konta? Bordo wtedy raczej nie utrzymasz, ale niebieskie w zamian wygląda nienajgorzej ;)
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SUQ-MADIQ:

hehe, przy wyborze nazwy też ten element przedyskutowaliśmy... Inwestor uznał, że branże są na tyle odległe, że nie grozi nam konflikt interesów :)

Ale w browarze też się używa reduktorów (CO2, przy zapinaniu kega i nagazowywaniu). No i żeby zbudować instalację odpowiadającą normom, to trzeba dobrego spawacza
  • Odpowiedz
@megamas:

tak, zdjęcie to wyraźne niedopatrzenie, wynikające z tego że wczoraj została postawiona, a twórcy nie skorzystali z moich zdjęć, tylko wybrali coś z internetów. Poprawimy w najbliższym czasie :)

@midq:

ja (tzn. piwowar) będę na birofilii z domowym browarem. Czy będę też z Perunem - to zależy od zasobności magazynu. Jak będziemy mieli z czym przyjechać, to przyjedziemy.
  • Odpowiedz
@BrowarPERUN: W Łodzi i praca inżynierska dopiero w przyszłym semestrze. Na razie wiem, że będzie dotyczyła fermentacji, jednak nie wiem czy piwa również :) Podejrzewam, że ktoś jednak będzie robił coś z piwem, więc jeśli to się Wam opłaca- dajcie znać a ja postaram się znaleźć chętnego.
  • Odpowiedz
Szczególnie nas interesuje obecność w legendarnym melanżu ;)

@BrowarPERUN: Z tym sklepem mam szczególne wspomnienia. Wracałem raz zimą z imprezy około 3 i jakiś menel poprosił mnie o parę złotych na p--o. Kupiłem mu w melanżu pół litra, soczek i dwa kubeczki. Niestety po paru drinkach zemdlał i musiałem wzywać pogotowie. Mam nadzieję, że przeżył.
  • Odpowiedz
@Westert:

z Kłodawy do Łodzi niedaleko, poza tym czasem zahaczam o Piwotekę - mógłbym tam zostawić do przekazania brzeczkę przy jakieś okazji. Generalnie - pomysł nie jest zły, przyda mi się feedback laboratoryjny
  • Odpowiedz
@maciekawski:

hehe, spoko, większosć sędziów znam osobiście, więc raczej bym Cię namierzył ;) aczkolwiek plus za starania i w przyszłości (o ile nie usuną tego wpisu) to sobie wszystko przypomnimy...
  • Odpowiedz