Aktywne Wpisy

kontos_stelio +102
W ogóle jak dla mnie zawodowa armia to jest jakiś nieśmieszny żart XD czyli tak, w czasach pokoju ci ludzie dostaja:
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)

Crisu +70
Oddajesz prawie 50% procent w podatkach, masz najdroższe mieszkania i kredyty hipoteczne w Europie. Na wizytę u lekarza specjalisty czekasz min pół roku.
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe

Zatem: dzień dobry! Ruszyliśmy 7 VI 2014 ze sprzedażą, więc jeszcze długa droga, zanim staniemy się rozpoznawalną marką. Ale nam to nie przeszkadza - piwowarstwo to sztuka wymagająca czasu, uczy cierpliwości.
Btw, czy konkursy typu "daj plusa, a my wylosujemy 4 osoby wygrywające darmowy kapsel" nie są zbyt atencyjne? Choć za łatwe plusy to możemy się trochę sprzedać... to jest: rozdać ;).
#p--o #piwowarstwo #perun #darmowareklamanawykopie
PS.
@marcobolo - nie myślałeś o utworzeniu oficjalnego konta? Bordo wtedy raczej nie utrzymasz, ale niebieskie w zamian wygląda nienajgorzej ;)
to w sumie było pytanie, a nie propozycja konkursu. aczkolwiek, przy takiej atencji to muszę to rozważyć :)
tak jest, ja też będę na biro jako sędzia piwowarski :)
w zeszłym roku dla sędziów zapewniali, a ja po konkursie byłem zbyt nawalony, żeby pamiętać gdzie mnie zawieźli. Ale było naprawdę spoko :)
kurde, tyle plusów, że chyba trzeba będzie zapytać się inwestora, a nuż wyda zgodę ;)
hehe, przy produkcji 50hl (5000l) 50 butelek to spory nakład... Na razie nas nie stać na takie szaleństwo ;)
Kiedy mogę liczyć na coś w Katowicach albo w Gliwicach?
@BrowarPERUN: rozumiem, że jak pojade do Piowoteki kupić Jasnego Groma to dostane prawdziwe P--O, a nie wyrób piwopodobny? :)
Jest porządne - ma przyjemną goryczkę, ciekawy smak i aromat. Dobre p--o, jesteśmy z niego zadowoleni i jeszcze nie słyszeliśmy głosów krytycznych (tj. niektórzy narzekają na względnie niewielki aromat, ale w drugiej warce zostanie to poprawione)
browar Zodiak w Kłodawie.
Ciężko tu mówić o klasycznym modelu biznesowym - określiłbym to jako "zespół". Inwestor wpadł na pomysł zbudowania browaru i całość zaczął dwutorowo: od znalezienia ludzi, którzy ten browar postawią, i od znalezienia piwowara, który będzie się znał na technologii produkcji i miał doświadczenie sensoryczne. Ja [czyli piwowar] odpowiadam w całości za technologię (tj. receptura, wykonanie, podejmowanie decyzji np. o przelewaniu, rozlewie, etc.), a także przygotowuję
logo oraz inne elementy wizualne były zlecone studiu graficznemu Logotomia (Sebastiana Lisa). Sporo kosztowali, ale też jesteśmy zadowoleni z ich pracy - wygląda to bardzo profesjonalnie i będzie nam służyć przez wiele lat.