Wpis z mikrobloga

Nienawidzę tej dziczy co się wyzywa w Internecie bo dwa kluby w Hiszpanii ze sobą grają xDD dlaczego tak się obrażacie? Skoro pewnie nawet nigdy na mecz żadnej z tych drużyn nie pojedziecie ( ͡º ͜ʖ͡º)
#mecz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuba-rozpruwa: mnie to rozwala w kontekście FCB czy RM mówienie - my. Miałem na studiach takiego fanboja Realu i coś tam w poniedziałek pitupitu o kolejce weekendowej a ten, no my wygraliśmy, ja do niego -bo chłop był z Olsztyna- co ty p--------z, przecież Stomil non stop dostaje bęcki, a ten mi, że on o Realu mówi, jak ryknelismy wszyscy to się typ speszył xDDDD
  • Odpowiedz
@raster44 kibic to najwazniejsza część klubu. Jak ma silne poczucie pezynalwznosci to czemu ma tak nie mowic? Bez niego i bez takich jak on, kupujących abonamenty na mecze, przez co klub ma kase z praw telewizjnych, kupujacych koszulki, pamiątki klub nie moglby istniec.
  • Odpowiedz
@kuba-rozpruwa: @KsiazePodziemi @dannyB @raster44 ale niektóre kluby jak Real Madryt czy FC Barcelona to stowarzyszenia sportowe i ich właścicielami są dosłownie kibice - socios, członkowie tych stowarzyszeń, którzy wybierają prezesa, zarząd itp inna sprawa że nie da się łatwo do nich dostać i jedyne co może każdy to zapisać się do oficjalnego stowarzyszenia w danym kraju, które jednak nie ma wpływu na wybory w klubach.
  • Odpowiedz
@kuba-rozpruwa: Rel xD
Ale na naszym podwórku to też bawi. Rozumiem, kibicować jakimś klubom, ale oni się nienawidzą, bo jeden mieszka na Żabiance w Gdańsku a drugi na Orłowie w Gdyni, oba miejsca dzieli ile, 20 minut samochodem? xD
Decyzja ich rodziców sprzed X lat, żeby nie przeprowadzić się kilka kilometrów dalej determinuje to, czy dwoje dzieci w przyszłości będzie się przyjaźnić, czy będą się ganiać z maczetami po mieście
  • Odpowiedz