@tom-ek12333: Siedziałem na samsungu dosyć niedawno i mogę nawet coś napisać. 40% koreańskiego indeksu to sk hynix i samsung. sk hynix urósl 100% w niecałe 2 miesiące. Samsung bodajże o 70%. Obie firmy są właściwie bardzo potrzebne do tej całej rewolucji ejaj bo produkują najlepszą pamięć HBM. Według analityków rynek hbm będzie rósł 30% rdr do 2030 roku. Faktycznie, ten wzrost był mega niezdrowy po boczniakowym ruchu samsunga przez rok
@nie_umiem_inwestowac: Jak się przypatrzysz to SP500 = 90% akcji. Jeżeli SP500 rośnie to inne rynki i sektory rosną także tylko z różną prędkością (beta). Jeżeli przyjąć dołek kowidowy za punkt wspólny, to właśnie cena się zrównała
@Andrewdontbemad Proszę! Paraboliczny wzrost to stan naturalny.
@Hfishman1 Urośnie, dlatego należy kupować. Nie należy się zastanawiać co się kupuje, tylko czy urośnie i ile
@tom-ek12333: Ty nie kupujesz, rynek absurdalny, rynek zły, rynek przegrzany i tak w kółko przez ile jeszcze czasu? Twoje obligacje też kręcą się jak .... i nic z nich, gdy podczas tego tracisz hossę jakiej faktycznie w przyszłości możesz łatwo nie przeżyć.. W międzyczasie pewnie jeszcze setka wykresów że tuż za chwilę krach i TLT only up.
@ChineseMobilePhones: a jak w poniedziałem przyjdzie zwała to zostanę z czym? Z gorącym kartoflem na następne kilka lat?
Jak kupowałem uran po 65$ to wiedziałem, że jest tanio, bo cena longterm wynosiła 80 a światu brakuje tego surowca. Kiedy doszliśmy do 78$ i rynek wszedł w fazę chwalenia się zyskami to sprzedałem.
Z obligów nic, nic, nic a nagle coś. Nauczyłem się już cierpliwości.
@tom-ek12333: zwala w postaci 1%? Te same pytanie w drugą stronę, jeśli będziemy jeszcze tak z pół roku, a faktycznie jesteśmy na pionowym wzroście i kolejne 15% na NQ przed nami to pewnie odpowiesz 'no przeżyje, jestem gotów na to poswiecenie', a w rzeczywistości będzie to kolejny spalony czas czekania na 'pewniaczka'.
@tom-ek12333: byłem dużo wcześniej. Widzę też zmiany w działaniu giełdy, ludzi na giełdzie, wrzucaniu każdego grosza w giełdę i całego politycznego sterowania aby to rosło bez opamiętania. Tylko sanie widząc to chce to wykorzystać, a nie szukać magicznego czubka na wykresie. Jak zacznie spadać to i będzie czas wyjść, a i shorty zapiąć. Nawet jak przyjdzie ten dzień z otwarciem na -2%, choć częściej to się otwiera tylko +1% jak
źródło: G4MPShFXkAAjvRn
Pobierzźródło: images(23)
PobierzSiedziałem na samsungu dosyć niedawno i mogę nawet coś napisać.
40% koreańskiego indeksu to sk hynix i samsung. sk hynix urósl 100% w niecałe 2 miesiące. Samsung bodajże o 70%. Obie firmy są właściwie bardzo potrzebne do tej całej rewolucji ejaj bo produkują najlepszą pamięć HBM. Według analityków rynek hbm będzie rósł 30% rdr do 2030 roku. Faktycznie, ten wzrost był mega niezdrowy po boczniakowym ruchu samsunga przez rok
Jeżeli przyjąć dołek kowidowy za punkt wspólny, to właśnie cena się zrównała
@Andrewdontbemad Proszę! Paraboliczny wzrost to stan naturalny.
@Hfishman1 Urośnie, dlatego należy kupować. Nie należy się zastanawiać co się kupuje, tylko czy urośnie i ile
źródło: obraz
PobierzZobacz, nawet otwarcie po weekendzie przeciw Tobie będzie..
Czekam sobie spokojnie ze swoimi długimi obligacjami, obserwując czy moja inwestycja nie pójdzie w złą stronę.
Nie zamierzam kupować drogo i uratować Was Panowie i Panie, kupując od Was akcje. Sami sobie radźcie :P trzymając te kury znoszące złote jaja
Twoje obligacje też kręcą się jak .... i nic z nich, gdy podczas tego tracisz hossę jakiej faktycznie w przyszłości możesz łatwo nie przeżyć..
W międzyczasie pewnie jeszcze setka wykresów że tuż za chwilę krach i TLT only up.
Jak kupowałem uran po 65$ to wiedziałem, że jest tanio, bo cena longterm wynosiła 80 a światu brakuje tego surowca. Kiedy doszliśmy do 78$ i rynek wszedł w fazę chwalenia się zyskami to sprzedałem.
Z obligów nic, nic, nic a nagle coś. Nauczyłem się już cierpliwości.
Obecnie ceny obligacji zaczynają rosnąć z
źródło: obraz
PobierzTe same pytanie w drugą stronę, jeśli będziemy jeszcze tak z pół roku, a faktycznie jesteśmy na pionowym wzroście i kolejne 15% na NQ przed nami to pewnie odpowiesz 'no przeżyje, jestem gotów na to poswiecenie', a w rzeczywistości będzie to kolejny spalony czas czekania na 'pewniaczka'.
Spadek sp500 o 3% zagnał nas w ekstremalny strach, a wiele małych krypto się wywaliło. System jest zalewarowany. Pożyjemy zobaczymy.
Niech rośnie i rok. Ja tu pokazuje ludziom którzy nie wiedzą o co kaman, że każdy dzień może być początkiem