Wpis z mikrobloga

@Aiusteia: zawsze mnie rozwala ze prawaki tak mocno krzyczą ze są tylko dwie płcie bo nauka, ale nie przeszkadza im to wierzyc w jakiegoś dziadka na chmurce i szerzyć jakichś katolskich bredni niemających żadnego poparcia w nauce
  • Odpowiedz
@Tetsuya Ale religia prawaków w ogóle nie opiera się na nauce ani nie zaprzecza jej. Poglądy naukowe i wierzenia religijne w przypadków katolików to są zupełnie dwa oddzielne podzbiory, ponieważ nauka nie ma narzędzi do badania zagadnień poruszanych przez religię, tak samo jak religia nie ma narzędzi do badania zagadnień poruszanych przez naukę
  • Odpowiedz
Super obiektywne źródła macie na tej głównej

@Aiusteia: Obiektywizm źródeł to jedno. Mnie bardziej bawi to, że pierwsza parada równości w Los Angeles odbyła się w 1970 roku a oni sie zachowują jakby to LGBT było jakimś nowym wynalazkiem.
  • Odpowiedz
nauka nie ma narzędzi do badania zagadnień poruszanych przez religię,

@SoplicaTadeusz: Nie zgodzę się. Oczywiście, że nauka zwłaszcza w XXI wieku 2025 roku jak najbardziej dysponuje takimi narzędziami tudzież takie narzędzia posiada. Natomiast problem jest taki, że jeśli nauka coś bada to zaraz wyjeżdża ulubiony argument wszelkiej maści prawaków, katoli itp czyli argument anegdotyczny który jest dla nich jak plastelina bo sobie go formują jak chcą.
  • Odpowiedz
ani nie zaprzecza jej.

@SoplicaTadeusz: no tak, od czasu do czasu jakiś ginekolog odbierze poród od dziewicy, jest to tak normalne że nawet na wykopie nikt wpisu o tym nie zrobi
  • Odpowiedz
@THOgrim: Coś ci się strzałka czasu pomyliła. My mamy JUŻ (a nie "jeszcze nie") od jakiegoś czasu narzędzia aby te bajki ludów pierwotnych włożyć właśnie między bajki xd Kiedy ostatnio widziałeś cud typu boskiego którego nauka nie potrafiła wytłumaczyć (typu udokumentowane dobrze, że ktoś umarł i po paru dniach sobie wstał i chodził)? Bo mi się wydaje, że chyba nigdy. Kiedyś ludzie byli głupi to każda burza, zaćmienie czy choroba
  • Odpowiedz