Aktywne Wpisy

maybe +50
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
Pobierz
KjatanSveisson +34
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Na gov.pl jest napisane takie coś:
"podaj dokładny adres lub sposób dotarcia na miejsce zdarzenia (województwo, powiat, gminę, miasto, a także nazwę ulicy, na której miało miejsce zdarzenie, numer najbliższego budynku) lub inne dane umożliwiające szybkie zlokalizowanie miejsca zdarzenia,"
Województwo, powiat, gminę, ulicę, numer.... W dzisiejszych czasach to chyba najtrudniej dostępny sposób podawania swojej pozycji. Ostatni raz kiedy musiałem to robić, byłem w jadącym samochodzie, w nocy, w obcym mieście. Nie miałem gdzie się bezpiecznie zatrzymać, a nazwę ulicy odczytywałem z trzymanego w ręku telefonu. Dobrze, że przynajmniej wiedziałem jak nazywa się miasto, bo czasami, na jakichś zadupiach, nawet to może być zagwozdka.
Czy do dziś nie powstał jakiś inny sposób, w który można podać swoją lokalizację na 112? Jakiś automat, wysłanie pinezki, what3words albo coś? Są niby aplikacje Ratunek czy Ratownik, ale obie mają słabe recenzje, a do tego jedna jest chyba tylko dla GOPR/WOPR.
#ratownictwo #112