Aktywne Wpisy

michalxd21 +136
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
Karolya +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

35K pogryzień np stąd https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/pierwszy-raport-o-pogryzieniach-przez-psy-liczby-przerazaja/j83d3w5
Meritum jest takie: porównywanie tylko zabiegów śmiertelnych jest manipulacją i odwracaniem uwagi od problemu.
21 519 wypadków w 2024 roku VS 35K pogryzień.
24 782 osób rannych w 2024 roku VS 35K pogryzień.
Jak pies odgryzie Waszej córce pół twarzy to jedno z tych 35 000 wpisów w bazie danych. O wiele trudniej być zagryzionym przez psa niż zginąć w wypadku samochodowym. I tu jest kolejne sedno parszywej manipulacji @Analny_Rozrabiaka Ostatnia rzecz - Samochód to rzecz martwa, a pies to dzikie zwierze. Nie czarujmy się, że nad psem mamy większą kontrolę, niż nad samochodem.
#psy #psiarze #afera #bekazpodludzi #patologiazmiasta #polska #dailyreminder #hardtoswallowpill
źródło: psy
Pobierz@o__0: aż 25k pogryzień?
Przerażające jest to 22k pogryzień
Komentarz usunięty przez autora
pies sam się nie pogryzie śmiertelnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)