Wpis z mikrobloga

Uważajcie na siebie mircy, bo spuszczam swoją bestie ze smyczy ( ͡º ͜ʖ͡º)

A tak na poważnie. Od jakiegoś czasu panuje tu mocno anty psiarska narracja, jest w niej dużo racji, ale mam wrażenie, że jeszcze więcej jadu i nienawiści. Sam mam psa pic rel. I tak jak wy uważam, że prawo jest patologiczne. Chociażby to, że pies nie musi być na smyczy, a jedynie "pod kontrolą właściciela". Sami wiecie jak to w praktyce wygląda. Mam na osiedlu gościa, który chodzi z pitbullem bez smyczy i ten potencjalny morderca nie do końca się go słucha. Obawiam się o siebie i swojego psa. Tak być nie powinno. Wielu właścicieli nie ma rigczu, ale czy to powód do akcji typu nakupuje w tym roku specjalnie achtungów na pochybel psiarzom? Spotkałem się z takimi wpisami w ostatnim czasie. Petardy to już nie atrybut pato sebków? Ja nawet będąc psiarzem, nie popieram zakazu fajerwerków i petard. To do mnie należy zadbanie o komfort zwierzaka. Zresztą niektórzy z was to się w ogóle k---a nie nadają do życia w społeczeństwie. Psy złe, rowerzyści źli, rolnicy, polki, dzieci, cucoldy, oskarki i inni wyimaginowani wrogowie wykopków. Jesteście mentalnie jak taki Janusz co na wszystko narzeka, ale nie robi nic żeby zmienić swoją rzeczywistość. A winni wszyscy inni. Tak wygląda normalne życie na osiedlu, ludzie mają dzieci, zakładają rodziny, czasem się kłócą, niektórzy kupują psy. Jedni dbają o to, żeby ich obecność nie przeszkadzała innym, inni w wcale. Powinniśmy prowadzić dialog co robić aby było lepiej a nie wdawać się bezsensowne wojenki. Społeczeństwo jest jeszcze za mało podzielone? Żyjcie i dajcie żyć innym. No i więcej empatii wykopki.

Ps. na zdjęciu nie było nikogo innego w promieniu co najmniej 300 metrów, zresztą ten ziomek wraca na zawołanie. Na codzień popyla w smyczy :)

#psy #psiarze #psiapatologia #gownowpis #pokazpsa #zwierzaczki
choinkaozapachukokosowymdomalucha - Uważajcie na siebie mircy, bo spuszczam swoją bes...

źródło: temp_file8876779060215820055

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Psy złe, rowerzyści źli, rolnicy, polki, dzieci, cucoldy, oskarki i inni wyimaginowani wrogowie wykopków. Jesteście mentalnie jak taki Janusz co na wszystko narzeka, ale nie robi nic żeby zmienić swoją rzeczywistość. A winni wszyscy inni.

@choinkaozapachukokosowymdomalucha: podpisuję się pod całym wpisem, a pod tym fragmentem podpisuję się rękami i nogami
  • Odpowiedz
@choinkaozapachukokosowymdomalucha: Fajny piesek, widać, że kochany i tutaj nie ironizuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale i tak uważam, że rasy uważane za groźne (nie łapać mnie tutaj za słówka, że nie ma groźnych ras, tylko sprawdzić kryteria) oraz mieszańce powstałe z tychże ras powinny zostać praktycznie unicestwione. Dlaczego? Ponieważ społeczeństwo nie umie w opiekę i nadzór nad zwierzętami. Od jutra wszystkie pitbulle, bulteriery, amstaffy i inne
  • Odpowiedz
Uniwersalnym problemem w tym kraju są kompleksy.
Zakompleksieni ludzie może i nieswiadomie ale próbują podbudowywać sobie ego głośnymi / nie mieszczącymi się na parkingu autami, groźnymi psami, epatowaniem bogactwem najczesciej na kredyt itp.
Generalnie jeden próbuje powiększać sobie przyrodzenie, a drugi ma z tego powodu ból d--y. I tak się kręci, ludzie dzielą się na kolejne obozy.
  • Odpowiedz
Tak, jak to nazwałeś, anty psiarska narracja tyczy się zazwyczaj kilku konkretnych ras. Sam mam od jakiegoś czasu fioła na punkcie wilczarzy irlandzkich. Pies słusznych rozmiarów i jak sama nazwa wskazuje, wyhodowany do zabijania wilków. Teraz, pokażcie mi jakiegoś newsa, że wilczarz kogoś zaatakował. Pewnie jakieś się znajdą, ale na pewno nie w takich liczbach. Kiedyś, na jakimś zagranicznym serwisie (chyba reddit) przeczytałem, że za najwięcej pogryzień w USA odpowiadają labradory i
  • Odpowiedz
@choinkaozapachukokosowymdomalucha: Normalne życie to jest wtedy, jak po pracy mogę otworzyć okno na dłużej niż 3 minuty i nie słuchać szczekania kundli, bo jakiś s---------y psiarz nie ogarnia właśnie, że nie żyje sam, a w społeczeństwie. Mylisz pojęcia, to ty nie potrafisz żyć w społeczeństwie, to ty stwarzasz problem przez swoją fanaberie, już rozumiesz? Cisza i możliwość odpoczynku jest ważniejsza niż twoja niemożność przebywania samemu ze sobą stąd bierzesz jakiegoś
  • Odpowiedz