Wpis z mikrobloga

Od lat narzekamy na drogie ceny w restauracjach – i w pełni się z tym zgadam. Jednak chciałbym odwrócić trochę zagadnienie:
Jaka to jest uczciwa cena?

Dla mnie uczciwie za jedno danie to:

15-25zł w fast foodzie
40-60zł w restauracji

Za napój daję max 10zł ale staram się unikać kupowania, wolę wypić wodę ze sklepu przed/po. Dodatki typu frytki to już w ogóle kupuję raz na dekadę...

A wy ile jakie ceny jesteście w stanie zaakceptować?

wqeqwfsafasdfasd - Od lat narzekamy na drogie ceny w restauracjach – i w pełni się z ...

źródło: 20181130133343uid1

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wqeqwfsafasdfasd: Za 10zl to powinien być napój dla 4 osób z dolewka.
Ja tam nie wiem jakie ceny jestem w stanie zaakceptować, bo od dawna mało co chodzę do restauracji, czasem na kawę i ciastko dla towarzystwa..
Natomiast wysokie ceny u nas wynikały po części z tego, że u nas raczej się samemu gotowało i do restauracji wychodziło od święta. Więc restauratorzy trzymali wyższe ceny i je podnosiło. Trend się
  • Odpowiedz
@wqeqwfsafasdfasd: Ceny co podałeś jak najbardziej ok, ale trochę zbyt ogólnie to jest ujęte, co innego jest schabowy w restauracji, a co innego makaron, stek czy danie z krewetkami. No i też nie raz wykopki się pultały, że nazwałem coś restauracją, a skoro w menu mają tylko dania typowo obiadowe to nie jest restauracja tylko bar. Ale za to jest obsługa kelnerska. Więc to też wymaga doprecyzowania.
Ja najczęściej zamawiam
  • Odpowiedz