Wpis z mikrobloga

@breakdown1: Wycena tej spółki jest oparta na wierze, że ich rozwiązanie w przyszłości będzie przynosić ogromny zysk i powtórzy sukces NVIDIA. Większość osób chyba nie ma świadomości, że prawdopodobieństwo iż to się nigdy nie wydarzy jest dużo wyższe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@aawekhwge wiadoma sprawa. Myślałem tylko, że na fali tego hajpu uda mi się wcisnąć komuś papier drożej niż kupiłem

A okazało się że to mi wcisnęli drogi papier, skandal. Gdzie były służby jak oszukiwano mnie na wartość?
  • Odpowiedz
  • 0
@bar125 tak, zmniejszyłem. Za 5000$ kupiłem obligacje, bo byłem zbyt mocno załadowany (nawet nie o sam alphabet chodzi, ale o giełdę jaka taka)

No i zostało mi 2800$ które na wariata wrzuciłem w IonQ. To nie był zbyt rozsądny ruch, ale nie żałuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nudne jest życie długoterminowego inwestora, także wydzieliłem sobie trochę kasiory na krótkoterminowe wariactwa ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@breakdown1: tak czy inaczej nikt nie wie czy dobrze zrobiłeś, czas pokaże, krótkoterminowo to loteria, ja kupiłem rhm rok temu w listopadzie i od razu byłem na -10%, a później mi zrobiła spółka największy zwrot w portfelu
  • Odpowiedz