Aktywne Wpisy
kaszaamanna +2066
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +401
źródło: 1000005415
Pobierz

W 2026 #btc będzie nie-anonimowym systemem płatności, gdzie każda transakcja, wpłata, wypłata, wymiana na FIAT, wymiana na inne krypto (na giełdzie) będzie raportowana do urzędu skarbowego w krajach OECD (EU, USA i inne).
A urząd może zapytać do czego są Ci potrzebne #kryptowaluty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To się nazywa: CARF i DAC8. Ile będzie warta taka kryptowaluta?
nie każdy używa kryto do unikania podatków czy dla anonimowości, ale jeżeli to robi połowa rynku, to teraz rynek będzie o połowę mniejszy
W 2025 roku odnosic sie do "zbanowania" Bitcoina przez Chiny to juz skrajny debilizm.
1.5/10, ale to pół tylko na zachętę.
https://www.coinbase.com/bytes/archive/a-history-of-chinas-crypto-crackdowns
Cena BTC w duzej mierze wynika z tego, ze nie da sie go zatrzymac, ale jestes po prostu za głupi, żeby to zrozumieć. Bywa i tak, mówi się trudno.
Gdyby to nie był ten konkretny problem jakim jest głupota to mógłbyś tej nowo nabytej wiedzy użyć do poprawy swojej sytuacji, ale niestety to właśnie ona cię blokuję i nie można ci przez to pomóc.
Przykro mi
Przykro mi
Jeżeli ktoś ma środki w krypto i chce wypłacić bez raportu ma na to czas do końca 2025.
PS: Giełda w kraju poza OECD nic nie da, bo banki w OECD będą miały zakaz robienia tam przelewów i nie wymienisz FIAT na krypto, ani w drugą stronę.