Wpis z mikrobloga

W 2025 #bitcoin wybił ATH na poziomie ponad 120k USD. Tyle jest warta anonimowa, pozwalająca unikać opodatkowania kryptowaluta.
W 2026 #btc będzie nie-anonimowym systemem płatności, gdzie każda transakcja, wpłata, wypłata, wymiana na FIAT, wymiana na inne krypto (na giełdzie) będzie raportowana do urzędu skarbowego w krajach OECD (EU, USA i inne).

A urząd może zapytać do czego są Ci potrzebne #kryptowaluty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To się nazywa: CARF i DAC8. Ile będzie warta taka kryptowaluta?
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Ranger: dziś możesz rozliczać się z kimś z końca świata bez systemu bankowego, anonimowo i bez fiskusa. Od 2026 wszystkie transakcje będą raportowane do urzędu.
  • Odpowiedz
  • 0
@UczesanyPedryl: LocalBitcoins has been closed. Due to the new European regulation (MiCA), customer fund withdrawal operations were initially planned to be suspended starting 1 July 2025. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@emjot86: w dniu zbanowania BTC przez Chiny (24 września 2021) był warty ponad 42k USD, rok później - 18k USD ( ͡° ͜ʖ ͡°)

nie każdy używa kryto do unikania podatków czy dla anonimowości, ale jeżeli to robi połowa rynku, to teraz rynek będzie o połowę mniejszy
  • Odpowiedz
@rychu111: Ja cie nie wyzywam, jedynie wskazuję przyczynę twoich problemów z analizowaniem rzeczywistości.

Gdyby to nie był ten konkretny problem jakim jest głupota to mógłbyś tej nowo nabytej wiedzy użyć do poprawy swojej sytuacji, ale niestety to właśnie ona cię blokuję i nie można ci przez to pomóc.

Przykro mi
  • Odpowiedz
@rychu111: A ja robię dokupuje btc przez Revolut i mam na aave trochę k$ stabli w razie wu na czarna godzinę jakby coś się zadziało w moim życiu. Nigdy nie zgłosiłem żadnej deklaracji podatkowej, że jakieś krypto kupowałem i co teraz?
  • Odpowiedz