Wpis z mikrobloga

Życie pokazuje, że te wszystkie "wyssane z palca teorie" jednak nie są takie wyssane z palca.

@freemanek: Kto twierdzi, że to "wyssane z palca teorie"? Ludzie są różni, fajni i niefajni, i dotyczy to obu płci, problem na wykopie jest jedynie taki, że często wrzuca się wszystkie kobiety do jednego wora.
  • Odpowiedz
@jakub-kicia: No ale taka jest prawda. Zdarza się, że ktoś np. obraca się cały czas w tym samym środowisku albo ciągnie go - świadomie lub nie - do jakiegoś typu kobiet, które mają więcej złych cech niż dobrych. To tak samo, jak niektóre kobiety wybierają cały czas łobuzów, a potem narzekają, że nie ma fajnych facetów. A czasem człowiek ma po prostu pecha do ludzi.

Byście już się nawet nie
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: Nie chodzi o to, że kobiety nie są różne, bo są. Ja akurat próbowałem się umawiać z normalnymi, inteligentnymi, fajnymi dziewczynami. Po prostu każda chce przystojnego. (nie ma w tym nic złego, po prostu hipokryzją jest mówienie o charakterze, gdy liczy się wyłącznie wygląd). I te normalne, inteligentne, fajne dziewczyny też chciały normalnego, inteligentnego, fajnego chłopaka (i absolutnie nie ma w tym nic złego), ale pod warunkiem, że jest
  • Odpowiedz
Dla kobiet na pewno liczy się wyłącznie wygląd.

@jakub-kicia: Kurcze, czyli wygląda na to, że nie jestem kobietą, bo dla mnie zawsze liczyło się też mnóstwo innych rzeczy, nawet wtedy, kiedy byłam młoda (samotną matką też nie jestem i nigdy nie byłam w toksycznym związku). A może faktycznie jestem jakaś tępa, bo próbuję dyskutować z kimś, kto ma złe doświadczenia z kobietami, przez to generalizuje i zdania nie zmieni. Żyj
  • Odpowiedz
dla mnie zawsze liczyło się też mnóstwo innych rzeczy

@choochoomotherfucker: Jeśli każda kobieta wybiera spośród powiedzmy 20% populacji mężczyzn, to wiadomo, że będą się liczyły te "inne rzeczy". Natomiast dominujący będzie wygląd, bo to on zrobi pierwsze sito. Ty wybierzesz innego, ktoś z innego środowiska innego, ale to nadal będzie topka genetyczna pod względem wyglądu. O to chodzi w zdaniu "liczy się tylko wygląd", bo Ci faceci znajdą partnerki i
  • Odpowiedz
Dyskusja przegrana, majty obsrane i ewakuacja.

@jakub-kicia: No ale co ja mam więcej napisać, skoro widzę, jakie masz poglądy i że Cię w żaden sposób nie przekonam? Istnieje jakiś sposób, żebyś zmienił zdanie? No właśnie. Już wiele razy przeprowadzałam tego typu dyskusje na wykopie i za każdym razem była to strata czasu.
  • Odpowiedz