Wpis z mikrobloga

@nie_umiem_inwestowac: tam było fomo pod te 75mln$, ale to podali że jakiś fundusz to kupił i w sumie zero reakcji, ja w piątek złapałem po 7,70 kilka sztuk. Liczę na to, że wpadnie coś więcej od właśnie większego gracza
  • Odpowiedz
@jason676: okej, popisałem więcej z copilotem. Komunikat spółki w zasadzie wykluczył możliwość, by była to inna firma i wskazuje na fundusz od początku ¯\(ツ)/¯niemniej to zabezpiecza firmę na lata pod kątem płynności finansowej i daje jej pełną swobodę w dalszym rozwoju
  • Odpowiedz
@nie_umiem_inwestowac: @jason676 nie jest to może idealny wskaźnik, ale w trading212 większość tych śmieciowych akcji na cfd ma tylko dostępny zakup, a tu wystawili po równo akcji na kupno i sprzedaż. Z doświadczenia wiem, że to byczy sygnał, bo broker wie więcej przeważnie i zazwyczaj takie akcje jeszcze jadą do góry i to sporo, to samo zrobili na opendorze, ale też na ldi
  • Odpowiedz
@Maydan: a tak w ogóle to na reddicie grzeją temat, że do jutra jest spodziewana decyzja od jakiegoś niemieckiego urzędu dot. Refundacji ich leku i jak będzie pozytywną, to nawet na te minutki FDA nie trzeba czekać, bo będzie ssanie jak u burdelmamy
  • Odpowiedz