Aktywne Wpisy

rosen +7
Mateo353 +22
Macie oficjalny statement Wonzia. Nie strimuje, bo obrażacie mnie i moje gry, w które lubię grać. Wonziu maluje obraz jakby ludzie przychodzili i jechali go od k---w, a najwyżej co to było pytanie, czy będzie coś dzisiaj innego oprócz kart albo Star Citizena albo oznajmienie, że Star Citizen to wychodzą. Wonziu uznał to za mega toksyczną atmosfere i jak typowy płatek śniegu to jest to dla niego za dużo. #wonziu
źródło: image
Pobierz

Mirasy, końćzy mi się niedługo umowa na orange światłowód. Wczoraj zauważyłem że w nju pojawiłą się pod moim adresem możliwość podpisania umowy. Światłowó Nju jest dla mnie dużo ciekawszą opcją. Bez umowy terminowej, flexów srexów, dopłat za routery itd. Prędkość taka sama jaką mam teraz, czyli 600mbit. Do tego mam tam teraz numery komórkowe, więc będę miał wszystko w jednym miejscu i minimalnie taniej.
I teraz pytanie: orientuje się ktoś, czy przejście z Orange będzie płynne, czy muszę się liczyć z tym, że jakiś czas pozostanę bez łącza?
Niby ta sama sieć, ale kij wie jak to u nich funkcjonuje? Na tę ich infolinię na razie nawet nie dzwonię, bo z reguły trudno dowiedzieć się tam czegokolwiek. Konsultanci tak samo "kumaci" (albo jeszcze mniej) niż w spółce matce.
Przerabiał ktoś może ostatnio taką zmianę?
jeśli masz światłowód i przejście będzie do innego dostawcy, to musisz mieć świadomość, że operator światłowodu jest jeden (najprawdopodobniej Orange) i operator będzie miał dzień roboczy na przepięcie portu do innego dostawcy (np Nju)
@NH35 dzięki za info, tak zrobię.
Przy okazji mały plot twist: złożyłem wypowiedzenie w Orange. Kilka dni po tym zadzwoniła do mnie bardzo miła Pani z działu utrzymania klienta. Warunki które przestawiła na 2 lata są lepsze niż nju. Dopytywałem kilkukrotnie czy na 100% podana cena zawiera