Ma ktoś doświadczenie w "pół profesjonalnym" zarządzaniu sprzętem apple w firmie? Nie chodzi mi o jakieś korporacyjne rozwiązania, a bardziej półdomowe sposoby bo potrzebuje zaledwie 2-3 komputerów i pewnie tyle samo telefonów dla pracowników i zastanawiam się jak to zrobić żeby móc zarządzać jakoś tymi urządzeniami. Zakładać każdemu apple id i mieć dostęp do tych apple id? #macbook #apple #macos
@thority: jestem kompletnie zielony w tej sprawie, więc sprawdzam Jamf Now, dzięki! Pewnie, że lepiej na jednym, a druga sprawa to będę musiał i tak pracownikom dać hasła do appleid żeby mogli swobodnie używać sprzętu, a w czarnym scenariuszu jak mają hasło to mogą je zmienić i już nie mam dostępu :)
Startujemy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#macbook #apple #macos
Z tym AppleID też da radę, pewnie lepiej by było wszystko na jednym...
Pewnie, że lepiej na jednym, a druga sprawa to będę musiał i tak pracownikom dać hasła do appleid żeby mogli swobodnie używać sprzętu, a w czarnym scenariuszu jak mają hasło to mogą je zmienić i już nie mam dostępu :)
https://www.reddit.com/r/macsysadmin/comments/18rfw2m/is_there_a_free_alternative_of_jamf/
straszą tam, że i tak ABM będziesz musiał założyć, ale może się uda.
@thority a czemu ABM takie straszne, że mnie nim straszą?