Wpis z mikrobloga

Czy tylko u mnie cs2, po którejś aktualizacji zużywa bardzo duże ilości pamięci karty graficznej?
Mimo wybrania niskich ustawień graficznych w 1080p.
Po 30 minutach grania na oficjalnych serwerach zapycha całą dostępną pamieć zużywając ponad 7gb, w rtx 3060 8gb.
Objawia się to przycięciami, małymi spowolnieniami gry, stutteringiem.
Można to sprawdzić w windosowym menadżerze zadań, zakładka wydajność, tabela: procesor graficzny, obserwować ilość przy dedykowana pamięć procesora graficznego. Podsumowując zużywa całą dostępną pamięć z 8gb, dla porównania w pozostałych grach z steam nie zauważyłem takiego zjawiska, gry nie przekraczają 7gb.
Znalazłem podobny temat na forum społeczności: https://steamcommunity.com/app/730/discussions/0/515212711206847714/
#cs2 #csgo #steam #gry
Pawci0o - Czy tylko u mnie cs2, po którejś aktualizacji zużywa bardzo duże ilości pam...

źródło: Zrzut ekranu

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Zuben: Po uruchomieniu gry oraz załadowaniu mapy gra wykorzystuje 4gb z hakiem i to jest prawidłowa ilość dla ustawień niskich w 1080p, po kolejnych 15 - 30 minutach grania przekracza 8gb. Coś jest nie tak z grą. Na steam gracze piszą o wycieku pamięci, ciekawe. Brak naprawienia błędu przez twórców gry od czerwca 2025.
  • Odpowiedz