Wpis z mikrobloga

Pamiętam jeszcze czasy jak kilka lat temu jako duże dziecko, natknąłem się na ten kanał i myślałem, że mam styczność z poważnym człowiekiem podbijającym świat chińskiego biznesu. Naprawdę wierzyłem w te wszystkie jego opowieści i byłem pod wrażeniem wieżowców, dynamicznego rozwoju chińskich miast, iluzji filmowego życia biznesmena... Mimo wszystko nie sądziłem, że przygoda z Chinami zakończy się w kambodżańskiej lepiance przesiąkniętej zapachem taniego alkoholu i dymu tytoniowego... Patostreamy mi to przypomina.

Czuję się jakbym uwierzył w "szklane domy" Żeromskiego, nawet uwzględniając to, że śmiałem się z naiwności Baryki... Pan Machaj pośredniczy w wielomilionowych transakcjach podbijających PKB obu krajów i budujących zamożność obu narodów. No idiota k---a... ()

#raportzpanstwasrodka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Delegatura_Sciany_Wschodniej: Z tego co widzę to "Autostopem na Kołymę" także okazał się alkoholikiem, któremu mycie się w rzece, pranie w niej ręcznie jednej pary ubrań zmiennych i spanie w chatce koczownika wypełnionej ślimakami w zupełności do życia wystarczy. A pomyśleć, że jak zaczynał nagrywać to sam marzyłem o takiej wyprawie. Końcówka moich nastoletnich lat okazała się kłamstwem.
  • Odpowiedz
@ab_ovo_usque_ad_mala: dla mnie kłamstwem to jest to że Miszkin jest w jakiejś agencji piarowej, myślałem że to takie tam zwykłe podróże, ale to jest biznes, tyle że człowiek swego czasu był naiwny za bardzo
  • Odpowiedz
@dizel81: Na studiach miałem współlokatora, który z Miszkinem na juwenaliach się spotkał. Opowiadał, że zajmuje się pracami na wysokościach przez kilka miesięcy w roku, a potem podróżuje. Nie wiem na ile wiarygodne to było, bo już wtedy pił "do odcięcia" i od pewnego momentu nie było z nim kontaktu tylko jakiś niezrozumiały bełkot. Może teraz nawiązał współpracę z agencją pijarową, bo ja nawiązuje do jego pierwszych vlogów, kiedy jeszcze nie
  • Odpowiedz
@ab_ovo_usque_ad_mala: @dizel81 nie chcę bronic Miszy, ale on na tle wszystkich kambozuli jeszcze jako-tako przędzie.
Ma hajs z patronite, wybudował sobie dom w Kambodży, faktycznie mył tez okna na wysokościach, ale teraz ma firme droniarską i organizuje jeszcze wypady dla turystów + rozwija coś tam na Madagaskarze.
  • Odpowiedz
@ab_ovo_usque_ad_mala: Też pamiętam z 10 lat temu jako któryś jego film był na głównej wykopu. Zdawał się być dynamicznym biznesmenem. Jakieś spotkania w knajpach, taksówki, fajka w gębie. Wtedy jeszcze mało kto do Azji się zapuszczał i mógł być farmazoniarzem. Taką przyjął „kreację” i wielu w nią uwierzyło. W tym ja.

Podejrzewam, że gdyby nie a-----l, pycha i zamiłowanie do lenistwa, to faktycznie byłby teraz kimś znaczącym. Ostatnią większą kasę
  • Odpowiedz
@WaltherW: Dokładnie na to się złapałem. Delta Rzeki Perłowej - rozkwit miast, budowa fabryk, nocne posiedzenie w knajpach, spotkania z wyższymi rangą urzędnikami reżimu komunistycznego. No i w centrum Machaj wysiadający z limuzyny, wkładający fajkę do ust, odpalający ją szybko, aby zdążyć pomachać, jeszcze trzymając zapalniczkę w ręku, lokalnym biznesmenom już na niego czekającym. Jak w jakimś thrillerze kryminalnym. Pobudzało wyobraźnię. No ale życie zweryfikowało. xD

To się fachowo nazywa
  • Odpowiedz