Wpis z mikrobloga

#webdev #php #javascript

Klient zażyczył sobie taki jeden myk, żeby do każdego produktu w sklepie można było wgrać swoje zdjęcie (logo?) i wyświetlić zdjęcie produktu z nałożonym tym wgranym zdjęciem.

Są gotowe rozwiązania do tego? Znacie jakieś?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@msq:

@okhan: dokładniej: Mam firmę, która sprzedaje gadżety na które możesz nanieść swoje logo. No i chciałbym, żeby na stronie produktu dalo się wrzucić swoje logo i dostać automatycznie wizualizacje. Problem jest w tym, że na każdym zdjęciu to logo musi być umieszczone gdzie indziej (to da się zaszyć w informacjach o produkcie). I ogólnie z integracją w sytemie będzie wystarczająco dużo j-----a a co dopiero jakieś wymyślne
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: brzmi jak robota dla javascript. Zeby wgrywający mógł sobie jeszcze to logo przemieszczać... do głowy przychodzi mi http://www.uploadify.com/, od strony backendu imagemagic., ale i tak może nie być łatwo to zintegrować. Mam nadzieje, ze nie musisz wyginać tych zdjęć w 3D ;)
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: Z tego co piszesz to albo sie nad tym najebiesz jak dziki albo sie najebiesz jak dziki i bedzie wygladalo nadal jak awatar Oskarka.... Biorac pod uwage ze nie masz na wejsciu jakichs znormalizowanych pod wzgledem swiatla i ulozenia produktu zdjec to obawiam sie ze efekt tego bedzie mizerny.....
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: ja bym zrobił tak, że nawet bym tego loga nie uploadował na serwer tylko wczytywał przez fileApi. Wszystko na poziomie JS. Potem wyświetlałbym na warstwie zdjęcia produktu takiego diva z tłem wczytanego przez klienta obrazka. Dodatkowo dałbym "temu divu" ;) .draggable().resizable() z jQuery UI.
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: tylko, że jakoś musisz sobie zapisać ten obrazek, bo później jak klient sklepu będzie chciał sobie go ściągnąć to dostanie bez watermarka.
  • Odpowiedz