Wpis z mikrobloga

Szkoda że na technika weterynarii nie poszedłem do szkoły średniej zamiast na budowlańca.
Może i bym tam nie zdał ale chociaż spróbował a nie że od razu poszedłem do najgorszej szkoły w okolicy żeby się tam przebyczyć 4 lata.
Teraz stary dziad, niedługo 30 lat to nawet jakbym poszedł do technikum dla dorosłych to by pomyśleli że jakiś nie ten tego.
Zresztą byłem w szkole policealnej i tylu zmęczonych desperatów w średnim wieku co szukali ostatniej szansy ucieczki od kołchozu to w żadnej innej placówce edukacyjne nie widziałem.
#przegryw
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nieznajomy_U_Bram: Jako budowlaniec to masz fach w rynku i możesz robić zlecenia na własny rachunek. Z głodu nie umrzesz a jak to dobrze rozegrasz to będą tu na ciebie wołać oski zarobas za pare lat.
  • Odpowiedz
@Nieznajomy_U_Bram: może i tak zależy bym powiedział. Ja wybrałem technikum i to nie była moja bajka ogółem profil informatyka a praktyki miałem w urzędzie miejskim bo gdzie se ogarniesz w powiatowym xD nawet tego tytułu technika nie mam olałem zupełnie to tylko maturę zdałem
  • Odpowiedz
@Nieznajomy_U_Bram: swoją drogą trafiłem do klasy gdzie połowa przyszła z zawodówek i z innych szkoł , większość glownie grała w cs, zresztą potem już przestałem ogarniać co i jak , rozebranie kompa czy zrobienie stronki mnie jeszcze interesowało ale nie jakieś pisanie komend czy co tam jeszcze było nawet nie pamiętam. Pamiętam że od 3 klasy większość miała frekwencję rzędu z 20% xD
  • Odpowiedz
@MidnightCowboy: Ja żaluje, że nie poszedłem na jakiegoś mechanika samochodowego. Dziś bym naprawiał grube fury na miliony monet a tak to praca za najniższą + 1k po studiach.
  • Odpowiedz
@MidnightCowboy: Na ten moment jest nadpodaż studencików więc pracodawcy mogą sobie wybierać. Jak ktoś nie poszedł na studia to raczej nic nie stracił no chyba, że 5k na jakims gównostanowisku komus odpowiada.
  • Odpowiedz
@Nieznajomy_U_Bram: Ehh zawsze się patrzy w przeszłość i idealizuję wybory których się nie podjęło. Chociaż chłop ciekawą ścieżkę edukacyjną zaliczył jak najpierw poszedł na budowlańca, a potem licencjat zrobił.
  • Odpowiedz
@t4f9oy55: nigdzie mnie nie chcieli
jak skończyłem studia to miałem 26 lat
a w cv pracę pokroju budowa czy łochrona
a z tematyki zawodu to tylko praktyki(to nie takie bezpieczeństwo jak na ochronie)
młodsi i lepsi byli do wyboru
  • Odpowiedz