Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +83
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +5
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

Przez tyle lat, żadnych stłuczek, mandatów.
Dosłownie nic.
Przychodzi mi kolejna oferta na nowy rok i jeszcze mocniej okrojona niż w roku poprzednim, cena OC kosmiczna.
Rozumiem, że tu zabawa jest taka, że ja mam zgłosić im, że może będę rezygnował albo wypowiedzieć i oni mi wtedy przyślą sensowną oferte.
Nie chciało mi się w to bawić i podpisałem nową umowę u innego dużego ubezpieczyciela.
Moje pytanie jest następujące:
Czy takie dymanie długoterminowego klienta jest rzeczą normalną na rynku ubezpieczeń?
Jak wiemy, że frajer grzecznie płaci co roku i nie generuje kosztów to sprawdzmy jak bardzo da się go wycisnąć z kasy?
Pytam z ciekawości czy jest to typowo polska szkoła zarządzania, czy sytuacja jest podobna w krajach zachodu?
#ubezpieczenia
#oc
@gieldowySyzyf: Irlandia: Identycznie. Dzwoniłem CO ROKU (poza ostatnim, bo cena wzrosła "śmiesznie" w stosunku do poprzednich lat) negocjować.