Wpis z mikrobloga

Martyr Logarius to chyba najbardziej zglitchowany boss jakiego spotkałem. Wciska ten miecz w tekstury, nie da się go zniszczyć, przeczytałem że barierę da się "zdjąć" tylko bijac ładowany atak w plecy, ale to chyba musi być idealnie w plecy, bo na 3 próby tylko raz go wytracilem z równowagi. Ech, trzeba spać i usiąść jutro na spokojnie #bloodborne #ps4
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ech, trzeba spać i usiąść jutro na spokojnie

@Shatter: chyba tak, bo to nawet nie jest jakiś skomplikowany boss fight, wiekszość jego ataków jest albo dystansowa, albo obszarowa i można ich łatwo uniknąć, a większość i tak nie trafia w gracza... jedyna rzecz warta uwagi to, że boss ma miecz w lewej ręce, także unik trzeba robić do tyłu lub w lewo, a nie jak zazwyczaj w prawo.. ogółem fajna
tarkaz - >Ech, trzeba spać i usiąść jutro na spokojnie

@Shatter: chyba tak, bo to na...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@tarkaz ta, zerknąłem do Wikipedii, zobascuxlem że ten miecz się niszczy i rzekomo da się zapobiec barierze jak się go w plecy sieknie, ale jak wbija miecz, to czasem się glitchuje i wpada w tekstury, nie da się go zniszczyć, a to bicie w plecy po prostu nie daje efektu xd może spróbuje bić w ecy rozłożonym Hunter axem

A filmików z walki celowo nie oglądam, już samo podejrzenie słabości bossa
  • Odpowiedz
już samo podejrzenie słabości bossa to dużo

@Shatter: no wlasnie to nie jest jakiś super boss i z tego co kojarzę nie ma specjalnych słabości, a na filmiku gość po prostu zadaje ciosy frontalnie i robi uniki w lewo i to jest tyle, żadnych exploitów tam nie ma, dlatego też tak czytam co Ty piszesz i trochę nie wiem o czym mówisz, jakaś bariera, niszczenie miecza itd. ¯\(ツ)/¯ ten boss
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@tarkaz cofam to, wróciłem następnego dnia i go na raz rozklepalem. Gorzej z córką kosmosu, która mnie już z 20 razy zabiła. Dochodzę do etapu "jeszcze 1-5 ciosów" i gong. Ech. Strasznie stresujące te gry xd
  • Odpowiedz
@Shatter: gg, elegancko ( ͡° ͜ʖ ͡°) w tych grach zawsze tak jest, że albo trzeba zmienić taktykę, albo b--ń i nagle okazuje się, że niemożliwy boss pada za pierwszym razem, trzeba po prostu próbować różnych rzeczy, a w bloodborne masz jeszcze te narzędzia łowcy różne, pamiętam, że w walce z córką z kosmosu używałem ich sporo, no ale to też zależy jaki build masz
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@tarkaz dopiero się zorientowałem ze napisanie "i ogień" sugeruje użycie ognia w walce, ale w tym przypadku oznaczało n-----------e bossa xD
  • Odpowiedz