Aktywne Wpisy

_TiniMini_ +3
Mam problem, bo nie wiem co zrobić. Mogę wrócić do byłej z którą się z 5 lat temu rozstałem, ale oboje jesteśmy dojrzalsi i znamy się jak łyse konie, ale to raczej byłby związek z rozsądku, bo ma kupiony dom w Irlandii dobra pracę i tak dalej, a ja ją już tylko lubię i to jedyna osoba której ufam w 100%
Moge kontynuować znajomość z tą małolata z borderline i potężnym daddy
Moge kontynuować znajomość z tą małolata z borderline i potężnym daddy

ja nie rozumiem ludzi w it kompletnie, na co wy p------------e ten hajs?
Ja zdązyłęm w 3 lata spłacić mieszkanie i samochód, odłożyć sobie blisko 60k (miałem pare nieplanowanych wydatków po drodze niestety), hajs dalej leci co miesiąć faktureczka. Jak mnie zwolnią to mam poduszki na blisko 2 lata.
#programista15k
Ja zdązyłęm w 3 lata spłacić mieszkanie i samochód, odłożyć sobie blisko 60k (miałem pare nieplanowanych wydatków po drodze niestety), hajs dalej leci co miesiąć faktureczka. Jak mnie zwolnią to mam poduszki na blisko 2 lata.
#programista15k

jakby system był normalny dostalibyście bez żadnego wynoszenia nawet 60 groszy i 10 gr zarobku za trzymanie tego
to banalnie proste, jakby zwykły kurier to odbierał (setki ich w kraju a nie kilku operatorów) nawet z prowizją 5 groszy i to wszystko
ZATEM po jakimś czasie by płacił najlepszym dostawcom wiecej niż ta kaucja 50 groszy
dokładnie wg AI przy obecnych cenach nawet od 60 groszy za butelkę bez noszenia i jeszcze by każdy zarobił
właśnie chodzi o to żeby to nigdy nie powstało bo:
- będzie kilku operatorów i brak miejsca na sprytniejszych pośredników np na miejscy (wtedy samorządy by tworzyły własne punkty odbioru na miejscu)
- chodzi żeby NIE magazynować butelki, dlatego wrzucanie zawsze będzie uciążliwe, masz je nosic systematycznie za darmo bez podziału zysku
- system ma wejsc w 3 miesiące żeby jakiś cwaniak nie przejął tego
czyli dodatkowy jeszcze zysk byłby min zysk na przykładzie Niemiec gdzie system Pfand pokrywa się finansowo głównie dzięki wartości puszek aluminiowych i czystego PET – szkło jest praktycznie „na zero”.
PET (butelki): zwykle 300–700 EUR/t,
Aluminium (puszki): 1000–1500 EUR/t,**
Szkło: 0–30 EUR/t (często tylko koszt utylizacji).
czyli tona to około 30 tys butelek, czyli od 3 do 8 groszy DODATKOWO zysku na butelkę
#systemkaucyjny #ekonomia