Wpis z mikrobloga

✨️ Dylemat związkowy: zamieszkanie i dzieci
Mirki mam dylemat spotykam się od 10 miesiący z dziewczyną. Mamy po 23 lata, ja za rok kończę studia on już jest po. Chciałbym zamieszkać razem, bo mieszkany razem w akademiku (osobnych pokojach), jednak ona mówi, że nie jest gotowa na zamieszkanie razem. Ostatnio poruszyłem również temat dzieci czy by chciała mieć to ona powiedziała, że nie wie. Raczej nie, zaczęła tłumaczyć to czy wiem jakie to jest obciążenie dla ciała kobiety. Kazała porzucić ten temat ponieważ na razie nie mamy środków i nie jesteśmy na tyle dojrzali. Jednakże chciałbym wiedzieć, bo jednak angażuje się w ten związek... Mam tutaj rację czy nie? Kobiety potrzebują aż tyle czasu na namysł? #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@talmudyczny_triumfalizm dokaldnie , wez na wstrzymanie , dzieci w wieku 30 lat sie ma , pr,ynajmniej rozwodu nie będziesz mieć.

Widać ze jak jeszcze będziesz ja męczył tymi tematami to sie zostawiłem.
Weź ja na wakacje, idźcie w góry na imprezę, osiągnijcie cos w życiu, stabilna praca i te sprawy, komuna juz minęła nie trzeba miec dzieci w wieku 20 lat
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Z jednej strony "weź się na wstrzymanie" z drugiej strony szanuj swój czas.

Niedawno nabrałem pewej perspektywy: Ślub to podpisanie kontraktu. Zanim podpisujesz kontakt, negocjujesz warunki. Jak Ci się nie podobają warunki, to nie podpisuj kontraktu.
To tak jakbyś kupował dwupokojowe mieszkanie i liczył ze po podpisaniu umowy jednak będzie trzy. No tak to nie działa. Ba - jak umówisz się na coś a druga osoba tego nie dostarcza
  • Odpowiedz
zluzuj stary, teraz pierwsze dziecko się rodzi po 30 i większość znajomych co mam na takie rozwiązanie się decyduje. Macie 23 lata jeszcze mnóstwo wam się w głowie poprzestawia ;-)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 10 m-cy i już pytania o dzieci? Szybko spłoszysz sarnę i tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Odpuść teraz tempo, ale przyśpiesz przed 30-tką. I pamiętaj, aby mieszkanie kupić przed ślubem. Wszystko będzie dobrze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim do dzieci potrzeba czasu, ale bardziej martwiące jest to że ona nie chce z Tobą zamieszkać. Na decyzję o dzieciach raczej trzeba poczekać kilka lat by się poznać, pomieszkać razem, dogadać się i dotrzeć w takich codziennych sprawach domowych. Jesli ona nie chce zamieszkać z Tobą to ja bym się zastanawiała czy ona w ogóle myśli o Tobie poważnie. Czy chce chociaż Cię poznać by zdecydować czy i kiedy dzieci?
  • Odpowiedz