Wpis z mikrobloga

ile macie lat i czy jesteście szczęśliwi pod względem tego jak wasze życie aktualnie wygląda?
#przegryw
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vv4vv4: 28, absolutnie nie. Jak byłem młodszy to nie wyobrażałem sobie przyszłości, a jak jestem starszy to wiem że nie wygląda źle ale ja się czuję okropnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@vv4vv4 szczęśliwy nie. A życie wygląda najlepiej jak może w danej sytuacji. Dostajesz dane karty od życia i nic na to nie poradzisz. Wszystko ma skutek i przyczynę.
Nie mam sobie nic do zarzucenia i jestem z siebie dumny jak udało się przejść dane przeciwności które były skrajne i nietypowe.
  • Odpowiedz
@vv4vv4 to bardzo złożone pytanie.
Mam 35. W wieku 20-25 byłem zadowolony, w wieku ~25-30 prawie się wyhuśtałem (probowałem), w wieku 30-33 znowu było nieźle, a potem ujawniło się, że jestem ciężko chory i prawie zmarłem (dwukrotnie). W międzyczasie były epizody bezdomności niemal (nie wiedziałem czy i gdzie będę jutro spał i czy będzie mnie stać na jedzenie).
Mimo to trochę się ogarnąłem jakoś ~30 - i zaczęło się robić trochę
  • Odpowiedz
1. 40
2. Tak nie za bardzo poszło po mojej myśli
3. Byłoby ok ale mam problem z akceptacją punktu 2
4. Ciężki start, kilka błędów po drodze
  • Odpowiedz
@vv4vv4 mam 38, niby wszystko mam, żona, zdrowie (przynajmniej fizyczne), dzieci, dobrze zarabiam, mam dom, mieszkanie ale mentalnie chyba jakiejś nerwicy się nabawiłem od tej pracy plus po śmierci ojca, może to coś więcej. Przez to finalnie czuje się gorzej niż jak byłem studentem i nic nie miałem mimo że teoretycznie osiągnąłem dużo z tego co chciałem.
  • Odpowiedz