#gfycatbot - TAG DO DODANIA NA CZARNOLISTO. Gif z wpisu waży 4260 kB - dzięki gfycat waga zmieniła się na 5040 kB. Aby w przyszłości wrzucać od razu skompresowane wersje (gfy), korzystaj ze strony http://gfycat.com/ /wpis dodany przez bota/
Gif z wpisu waży 4260 kB - dzięki gfycat waga zmieniła się na 5040 kB.
@rss: Czy to nie ty ostatnio próbowałeś przekonywać, że magiczny format WEBM z gfycat jest o 500% lepszy do wszystkiego od gifa? GIF ma swoje zastosowania, a ty spamujesz tym pod każdym wpisem.
@JackBauer: omatkobosko, aż jeden raz się nie sprawdził, zaorać! >:O
@Adrianq: @RuskiSzwab: @Blackman: bo to dodatkowe aryjskie, gfycatowe bajty. ;d A tak serio: przy takim pokazie slajdów szału nie będzie, bo za dużo animacji tu nie ma.
omatkobosko, aż jeden raz się nie sprawdził, zaorać! >:O
@rss: No tyle że po twoich wypowiedziach można wywnioskować, że nie za bardzo wiesz do czego służy format gif i jakie są jego wady i zalety w stosunku do formatów wideo - już ci to zresztą kiedyś tłumaczyłem. To wygląda tak jakbyś się ostatnio podjarał, że filmy w formacie wideo ważą mniej, niż zlepione pełne klatki w gifie.
@JackBauer: przy prawie wszystkim GIFach, które dzisiaj są wrzucane na Wykop (i ogólnie do internetów), GFY zajmuje znacznie mniej miejsca. I tak, to jest oczywiste, że wideo w formacie przeznaczonym dla wideo (jak właśnie WebM) będzie zajmowało mniej, ale ludzie o tym nie wiedzą i potrafią wrzucać GIFy po 20MB, co mija się z celem, skoro można użyć WebM. Nie wiem, jaki masz problem.
@fledgeling: Każdy ma gdzieś ile waży GIF. Stać nas! Mamy 21 wiek, 10 mega ściąga się tak samo długo jak 100kb czyli tyle co nic. Dziwię się że nie ma banów za spamowanie tym GFYgównem.
@dran2: Rozumiem że 20 MB to za dużo, ponieważ niektórzy mają lipnego neta z limitem 1GB/mc jednak mnie GFYgówno wkurza i jest to pierwsza rzecz jaką dodałem na #czarnolisto
źródło: comment_MgFZRjK1wlWxfiJb8BKa6mKurmCEUMGu.gif
Pobierzźródło: comment_Cmjwzq2diocYdXTAKAvMIOQSbwA30JNv.jpg
Pobierz@rss: to faktycznie mniej..
@rss: Czy to nie ty ostatnio próbowałeś przekonywać, że magiczny format WEBM z gfycat jest o 500% lepszy do wszystkiego od gifa? GIF ma swoje zastosowania, a ty spamujesz tym pod każdym wpisem.
@Adrianq: @RuskiSzwab: @Blackman: bo to dodatkowe aryjskie, gfycatowe bajty. ;d A tak serio: przy takim pokazie slajdów szału nie będzie, bo za dużo animacji tu nie ma.
@rss: No tyle że po twoich wypowiedziach można wywnioskować, że nie za bardzo wiesz do czego służy format gif i jakie są jego wady i zalety w stosunku do formatów wideo - już ci to zresztą kiedyś tłumaczyłem. To wygląda tak jakbyś się ostatnio podjarał, że filmy w formacie wideo ważą mniej, niż zlepione pełne klatki w gifie.
@rss:
@fledgeling: Każdy ma gdzieś ile waży GIF. Stać nas! Mamy 21 wiek, 10 mega ściąga się tak samo długo jak 100kb czyli tyle co nic. Dziwię się że nie ma banów za spamowanie tym GFYgównem.
Zwróć uwagę że osiemnastu kretynów go zaplusowało, chyba jakieś inne boty.
@DefektMuzgo: Jak ktoś napisał