Wpis z mikrobloga

Nasi przodkowie osiedlili się w pięknym kraju. Polska przyroda jest kozacka. Różnorodna. Po tym, jak dostaliśmy ziemie odzyskane, mamy wszystko, oprócz ciepłego klimatu, ale czasem mamy ładne lato. Chcesz jeziora? Spoko. Chcesz góry? Też mamy. Pływanie rzekami? No jest. Puszcza pierwotna? Też mamy. Wyżyny lubisz? Kielce i okolice. Lubisz lasy? A jakie? Mamy zarówno biotyp północny, jak i cieplejszy, bukowy.

Co prawda nasi przodkowie nie wiedzieli, że mieszkamy pomiędzy Niemcami, a Ruskimi, ale kto to mógł wtedy wiedzieć. Ogólnie miejscówka zajebista. I kobiety ładne. Da się żyć.

Żeby tylko udało się pozbyć byłych komunistów i kolaborantów. No ale wszystkiego mieć nie można.

#polska
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@JWRJWR Dwa lata temu wyjechałem do Holandii i zacząłem naprawdę doceniać to jak wygląda Polska, tutaj razem z dziewczyną zauważyliśmy, że jadąc aprzez 2 godziny ma się wrażenie jakby się stało w miejscu - płasko, wszystko wygląda dokładnie tak samo, i nie mówię że brzydko, ale okrutnie monotonnie

U nas jadąc dwie godziny mija się różne miejscowości, zmienia się krajobraz, a jadąc np z Wrocławia do Karpacza to w ogóle inny
  • Odpowiedz
cały aparat administracyjny, tysiące osób, a ty mi piszesz, garstka. Proszę Ciebie...

@JWRJWR: 35 lat temu nam sie ustroj zmienil. Budzetowka s-------a na emerytury jak tylko dobije do odpowiedniego wieku.
Kobiety ktore w 90 roku mialy 25 lat wlasnie odchodza na emeryture, odpowiednio chlopy 30. Oni za dobrze nie zdarzyli nasiaknac tym gownem, zeby nie dalo rady/sami sie nie naprostowali.

Ile wg ciebie musi minac czasu, zebys nie mial juz komunistow po
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@PurpleHaze: chopie, byłem, widziałem, chodzi o mentalność. A tak w ogóle, nie zesraj się. Przecież wszystko jest idealnie i jesteśmy idealni.
  • Odpowiedz
  • 0
Dwa lata temu wyjechałem do Holandii

@OmgLolWtf: państwo wielkości jednego województwa w Polsce i ty oczekujesz jakiegoś wielkiego zróżnicowania?
  • Odpowiedz