Wpis z mikrobloga

Obejrzałem całość ostatniego materiału od wężojada i muszę przyznać, nie zawiodłem się.

02:48 - przecież argument Kolekcjonera nadal ma tu rację bytu. To, że on mówi o recenzentach, a Ty o "danych", nic nie zmienia. Skąd wiesz, czy te dane, które zebrałeś, są prawdziwe? Przecież większość stron, omawiających gry (mechaniki, fabuła) są fanowskie, więc masz tu czynnik ludzki, narażony na błąd. Żeby wiedzieć na 100%, czy A-Life w Stalkerze 2 nie działa, to oprócz tego Twojego researchu, musiałbyś mieć dostęp do kodu źródłowego gry i umieć go zanalizować.
07:48 - jak wyżej. Do tego walisz w chochoła, odnosząc się do stanu technicznego, o czym Damian w ogóle nie mówił.
09:49 - chłop se bekę kręci, a Ty mówisz o jakiejś niedojrzałości. Więcej dystansu.
11:32 - skoro wiesz, czym się różni dziennikarstwo śledcze od zwykłego, to może nas oświecisz? Widzę, że bierzesz przykład z Kiszaka i Dunninga-Krugera, bo rzucasz sobie takie statementy w eter ( ͡° ͜ʖ ͡°) Znalazłem taki opis warsztatów https://lowojkowice.eu/dziennikarstwo-sledcze/ i jak dla mnie taki opis jest zbieżny z perspektywą Damiana. Fragment o mitologizacji to już w ogóle niepotrzebny, bo niczego nie udowadnia. To ma podkopać argument Kolekcjonera, czy o co chodzi?
12:52 - sygnalizowanie cnoty po raz pierwszy, do tego whataboutism. Do tego, spłycasz argument Kolekcjonera do "wszyscy idą za kasą, a ja nie" - on wcale tak nie powiedział, tylko przedstawił swoją perspektywę XD Ten sam case, co u Kiszaka i BezSchematu, co już kiedyś wytykałem.
17:50 - "my kupujemy uwagę widzów, robiąc filmiki o grach na tematy, które interesują ludzi" - piękne samozaoranie, bo wskazujesz na swój koniunkturalizm.
18:17 - Wytknięcie Kolekcjonerowi robienie fotek z grami po ich zakupie? Spoko. Ale dałeś też zdjęcia jego partnerki. Chwyt poniżej pasa, co ona ma do tego? W bonusie jeszcze zagrana karta żartu, jakby to cokolwiek zmieniało XD Jesteś cyniczny i tyle.
19:12 - Chłopie, tu chodzi o Areczka i podwójne standardy, a nie o politykę per se. On chce bojkotować Ghost of Yotei, bo ktoś z zespołu dwveloperów na prywatnym profilu pisze żart, ale taki Atomic Heart jest już grą bez kontrowersji wokół siebie i beka z podludzi, co to bojkotują.
20:43 - Ale skąd wiesz, w kogo ten argument jest wycelowany? Po co się tak flexujesz? Nikt nie pytał o winyla i dakimakurę.
22:48 - fajne podkreślenie z trybu szukania w przeglądarce. Czyżbyś szukał pod tezę komentarza w stronę Arka? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
23:10 - Ty wiesz, co to jest pomówienie? Jak można pomawiać nieokreśloną w materiale osobę?
26:29 - chciałbym obejrzeć cały materiał Damiana, który tu wrzucasz, a niestety w opisie jest tylko link do jego filmu o rzetelności. Szkoda, bo mam wrażenie, że w dalszych minutach Kolekcjoner wycofał swoje opinie, ale zmontowałeś to w bardzo propagandowy sposób.
28:14 - sygnalizowanie cnoty po raz drugi.

TL;DR zbiór chwytów erystycznych.

#kiszak
francis0440 - Obejrzałem całość ostatniego materiału od wężojada i muszę przyznać, ni...

źródło: Przechwytywaniess

Pobierz
francis0440 - Obejrzałem całość ostatniego materiału od wężojada i muszę przyznać, ni...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@francis0440: Mimo sympatii do Kolekcjonera i antypatii do Snejkiego muszę przyznać że podszedł do tego z zimniejszą głową i jest to najmniej zły z filmów które były hot reakcjami na aferki.

Damian w swoim filmie jasno przedstawia, że powinno się przejść grę jak najbardziej rzetelnie wedle własnych możliwości i zdać raport, a nie przechodzić gry do połowy i bazować na cudzych relacjach. Nic w materiale nie ma o tym, że
  • Odpowiedz
  • 0
muszę przyznać że podszedł do tego z zimniejszą głową i jest to najmniej zły z filmów które były hot reakcjami na aferki.

@ActiveekHere: To prawda, warto porównać z tym materiałem, gdzie brzmiał na zdenerwowanego niczym Oskarek
francis0440 - >muszę przyznać że podszedł do tego z zimniejszą głową i jest to najmni...
  • Odpowiedz
18:17 - Wytknięcie Kolekcjonerowi robienie fotek z grami po ich zakupie? Spoko. Ale dałeś też zdjęcia jego partnerki. Chwyt poniżej pasa, co ona ma do tego? W bonusie jeszcze zagrana karta żartu, jakby to cokolwiek zmieniało XD Jesteś cyniczny i tyle.

@francis0440: o nie, chłop który DOSŁOWNIE W NAZWIE KANAŁU MA KOLEKCJONER, robi sobie zdjęcia z kolekcją gier XDDDD
  • Odpowiedz
02:48 - przecież argument Kolekcjonera nadal ma tu rację bytu. To, że on mówi o recenzentach, a Ty o "danych", nic nie zmienia. Skąd wiesz, czy te dane, które zebrałeś, są prawdziwe? Przecież większość stron, omawiających gry (mechaniki, fabuła) są fanowskie, więc masz tu czynnik ludzki, narażony na błąd. Żeby wiedzieć na 100%, czy A-Life w Stalkerze 2 nie działa, to oprócz tego Twojego researchu, musiałbyś mieć dostęp do kodu źródłowego gry
  • Odpowiedz
  • 2
@Latarenko: Na wstępie szacunek, że się odniosłeś punkt po punkcie. Szkoda, że większości moich argumentów nie zrozumiałeś, spłyciłeś, albo przekręciłeś niczym snakeiter. Co do zdjęć z IG to owszem, wrzucił główny panel z profilu Kolekcjonera, no ale wg mnie nie podumał, że tam są inne osoby poza Damianem i może lepiej ich do tego nie mieszać.

Był taki jeden, co to też uważał argumenty innych Mireczków za głupie, bo tak
  • Odpowiedz
Żeby wiedzieć na 100%, czy A-Life w Stalkerze 2 nie działa, to oprócz tego Twojego researchu, musiałbyś mieć dostęp do kodu źródłowego gry i umieć go zanalizować.

@francis0440: Nie chce ci się nie odpowiadaj. Rozumiem
Ale proszę wyjaśnij mi tylko ten fragment.

A-Life nie działało i zostało to potwierdzone
  • Odpowiedz
  • 0
@Latarenko:

Wężojad nie może o tym powiedzieć bo nie ma dostępu do kodu źródłowego?

Nie, tego nie powiedziałem. W tym fragmencie piłem do obecnych od jakiegoś czasu hasełek o "obiektywnych recenzjach" i tego całego sporu semantycznego między nim a ProgProgiem.

Odpowiedź na to masz już w sumie w swoim
  • Odpowiedz
@francis0440: No to podaj przykład gdzie wężojad skłamał/pomylił się a nie jakieś ogólniki w których stwierdzasz, że może tutaj mógł bo nie miał dostępu do kodu źródłowego.
  • Odpowiedz
  • 0
@Latarenko: Przecież chodziło tylko o wagę argumentu, który podał w odpowiedzi do Damiana! Nie napisałem, że skłamał, ani że się pomylił. Wskazałem tylko na kulawość jego stwierdzenia, że przy researchu powołuje się na bliżej nieokreślone dane. Ale w jakiś sposób musi na własną rękę weryfikować, czy te dane są prawdziwe.

Operuję na takich samych ogólnikach jak on, mówi o danych, a ja o ich wiarygodności - nie czuję się zobligowany,
  • Odpowiedz
Nie napisałem, że skłamał, ani że się pomylił.

Powoli już do czegoś dochodzimy.

. Wskazałem tylko na kulawość jego stwierdzenia, że przy researchu powołuje się na bliżej nieokreślone dane.

Co
  • Odpowiedz
  • 0
@Latarenko:

Powoli już do czegoś dochodzimy.

po czym zapomniałeś, czego dotyczył właściwy argument, przecież zdobycie wszystkich przedmiotów to nie ten przypadek!

Chodzi o sytuację, gdzie Snejki gra w Diablo 2 przez 10h, zdobywa jakiś procent tych unikalnych przedmiotów i potem w swojej recenzji mówi, że tych przedmiotów jest 385. Sprawdził to na stronce, poświęconej D2 i uznał, że tak jest. Jeśli to się zgadza ze stanem faktycznym, to nie ma problemu. Tylko
  • Odpowiedz
gdyby w swojej recenzji zabrał się za omówienie tej części fabuły, do której nie dotarł?

@francis0440: To wtedy mu to wypominasz a on nie ma nawet prawa się odszczeknąć bo masz w 100% rację.

A ty jedyne co robisz to sobie coś dopowiadasz, że mogłoby się stać jakby odwrócić jego słowa o 180
  • Odpowiedz