Wpis z mikrobloga

@groman43: Nie głosowałem na niego, ale tak obiektywnie patrząc, to nie zaliczył jeszcze żadnej wpadki.Angielski ogarnia, myślałem ze będzie gorzej, a nie jest źle póki co. Licze ze następnym prezydentem będzie Sikorski.
  • Odpowiedz
@weakar Nie zaliczył żadnej wpadki… angielski ogarnia… yhyyy… w Białym Domu stwierdził tylko, że pilot F16 stracił dwójkę dzieci, ale angielski ogarnia… nie zakładam żadnej złej woli z Twojej strony. Zakładam, że jeśli naprawdę wierzysz, że Batyr ogarnia angielski, to po prostu nie wiesz jak to ogarnianie po prostu ma wyglądać.

Jak już tak wszystkich się czepiam, to Sikorski na starość za bardzo zaczyna przypominać Hitlera.
  • Odpowiedz
@weakar Porównaj sobie na przykład angielski Batyra oraz Sikorskiego - jakich słów używają, jak płynnie mówią, jakich konstrukcji gramatycznych używają, etc.
  • Odpowiedz
@groman43: no oczywiście, Sikorski to przepaść w porównaniu z batyrem jeśli chodzi o ang, wkoncu to ex Brytyjczyk. Ale nie wydaje mi się, żeby np. duda/komorowski ogarniał lepiej angielski. (tak z ex prezydentów). Dalej uważam, ze z jego ang nie jest tak złe, jak malowano to przed wyborami. I w żadnym wypadku nie jest mi po drodze z pisem.
  • Odpowiedz
  • 0
@weakar: To wszystko zależy jak wysoko zawiesisz poprzeczkę. Moim zdaniem każdy polityk w Polsce (poseł, senator, minister, premier, prezydent, samorządowców możemy sobie odpuścić) powinnien mówić po angielsku tak jak Sikorski. Mamy w końcu trzecią dekadę XXI wieku a angielski to nie jest rocket science.

Zgodzę się z Tobą, że żaden dotychczasowy prezydent nie mówił na zadowalającym poziomie.
  • Odpowiedz