Wpis z mikrobloga

przysięgam Wam na wszystko co się da że to moja ostatnia skoda, vw, audi i wszystko co związane z niemiecką myślą techniczną. r------e mnie kiedyś z tym samochodem. dbasz, liżesz, lejesz 98 do k---y, nie piłujesz jej nawet, wszystko na bieżąco robisz a i tak s-------i szmacisko. kup 1.8t, kup 1.8t g---o a nie turbo.
#motoryzacja
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubson733 ja nie chcę vaga bronić ale ten samochód ma pewnie ponad 20 lat i przeżył bardzo wiele również tych złych rzeczy i to chyba dobry wynik że tyle przeżył
  • Odpowiedz
  • 0
@vieniasn nie vag tylko skoda, nie ponad 20 tylko niecałe 16 i dlaczego peugeot 206 który miał 27 lat podczas całego życia u mnie (3 i pół roku) nie z----ł się ani raz a ta j----a skoda z tym podobno przezajebistym 1.8t chyba 4 raz w ciągu 2 miesięcy cały czas z tym samym problemem (układ doładowania). a najlepsze jest to że w sumie c---a wiadomo co jej jest, bo ani
  • Odpowiedz
  • 1
@vieniasn właśnie auto niby jest zadbane bo przebieg to tylko 180kkm (sprawdzany, nie kręcony) + byłem oglądać ją z osobą która się dość dobrze zna na tych silnikach i nic nie zwiastowało tego co się będzie dziać. ja już usłyszałem że najzwyczajniej w świecie mam pecha.....
  • Odpowiedz
@kubson733: kupiles starego parcha z c------m silnikiem (1.8t byly dobre ale te pierwsze, nie ten, co ty masz) i zdziwko, ze co rusz cos sie psuje
  • Odpowiedz
@vieniasn: obstawiam, ze ma tego 160 konnego 1.8tsi ktore byly znane z zżerania oleju i ogolnie p---------a sie na potęge. Te piecio zaworowe 1.8t to juz nie ten wóz ;)
  • Odpowiedz
@kubson733: pierwsze czyli te 1.8 5V a ty masz 1.8tsi.

TSI czy TFSI to jeden c--j, to te same silniki tylko TFSI to nazwa benzyniakow w audi a TSI bylo w skodach, vw, seacie itd. dlaczego? c--j wie, audi zawsze bylo z-----e ale jak wspomnialem w gruncie rzeczy to te same jednostki z inna nazwa
  • Odpowiedz
  • 0
@bruhh właśnie nie mam tfsi tylko zwykłe 1.8t 20v 150 koni, skoda octavia I 2009 rok kod silnika aum z resztą i tak się w-------m jutro to odbieram i jeżdżę ze z------m, skończyło się jak nie potrafi docenić dbania to teraz będzie j----a ile wlezie
  • Odpowiedz
  • 0
@kubson733 ale wiesz że auta mają zalecane paliwo przez producenta. Jak producent pisze lej 95 to lejesz 95 lejesz 98 to ci może wystąpić spalanie stukowe. Ja uwielbiam niemiecką motoryzację mam 3 niemieckie auta, vw polo z 82, Trabanta 1.1 z 90 i passata B3 z 1991 wszystkie jeżdżą bez problemu i wszystkie są na konstrukcji vag a robię tymi autami cały kraj bez awarii.
  • Odpowiedz
@kubson733: podjedź do innego mechanika, który ogarnia te silniki. Kumpel miał passata 1.8t, potem kolega go odkupił i nic wielkiego się nie działo póki kolega go nie zużył prawie do końca (wymiana turbo itd.)
  • Odpowiedz
@kubson733: 1.8t w a4 b6 zrobione na 250KM, przejechane 100kkm na lpg, wszystkie usterki silnikowe: termostat i profilaktycznie wymienione n75 przy robieniu większej mocy xD. auto ma 280kkm i jeszcze większość zawieszenia oryginalna.
  • Odpowiedz