Aktywne Wpisy
wykopany-ziemniak +296
mateo2111 +29
Czemu wśród Polaków jest ciągła narracja, że prawo jazdy i własny samochód to jest rzecz pierwszej potrzeby i jak ktoś tego nie posiada, to jest zrównywany z jakimś inwalidą. W pełni się zgadzam, że samochód to jest ważna rzecz i warto ją mieć, ale jeśli nie mieszkasz na jakiejś zabitej dechami wsi, to nie jest ona niezbędna. Sam pochodzę z mniejszej miejscowości, gdzie bez samochodu faktycznie jest ciężko, ale teraz od 5

Wraz z progresem moja ocena rosła, tak że pod koniec powiedziałbym, że to świetny tytuł. Są metroidvanie, które poszczególne elementy mają lepsze, ale z drugiej strony Silksong całościowo stoi na wysokim poziomie, a to duże osiągniecie zwłaszcza przy takiej skali.
Mankamentów trochę by się znalazło, ale 2, które najbardziej mi się rzuciły w oczy:
- w ogóle nie poprawili mapy, która już w pierwszej części jak na metroidvanię była przeciętna. Ogromny świat i fajna eksploracja, a jedyne, co masz do oznaczania, to piny. Słabiutko to wypada w porównaniu z takim The Lost Crown;
- runbacki i gauntlety przed bossami. Gdzieś czytałem, że zamierzenie było takie, żeby traktować je jako integralną część bossa, ale nie wiem, co np. taki prosty i podstawowy gauntlet przed Karmelitą, z którą walka już sama w sobie jest długa, miałby osiągnąć.
#gry #hollowknight #metroidvania #silksong