Aktywne Wpisy

Graner +9

Larsberg +1
Czy są tutaj ludzie którzy przeszli pierwszego Stalkera czyli Cień Czarnobyla na poziomie Master?
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
źródło: temp_file2445200029531261653
Pobierz

...moja giełdowa historia to historia łapania spadających noży, które spadają dalej i uśredniania ich w dół długimi miesiącami, stresu z tego powodu, sprzedawania ich potem na coś typu +8% (ze stresu, że zawróci), podczas gdy one 2 miesiące później robią +60%. Ominęły mnie wszystkie 'pompy': bankowe, węglowe, nvidiowe, mercatorowe, gamingowe, zbrojeniowe, bitcoinowe...No dobra, na olejorza się załapałem.
Oh what could've been gdybym tylko nie wszedł w 2020 na szczycie newconnecta w spółki na które naganiały spółdzielnie, gdybym trzymał te pko i pzu po 20-25zł (miałem zero powodów żeby je sprzedać), gdyby mi szarlatan trejder21 nie wbił do głowy bycia "kontrarianinem" zamiast kupowania spółek, które zwyczajnie latami rosną ("a bo rok temu było po 50zł, a teraz po 85zł no to ile jeszcze może urosnąć? KUPUJ GDY LEJE SIĘ KREW MORDO, DURRRRR").
No winić mogę tylko siebie, głupi był człowiek, że wierzył w szarlatanów giełdowych i ich mądrości zamiast myśleć samodzielnie albo zwyczajnie iść z trendem. Na szczęscie, pomimo tylu głupot, bardzo niewielu mądrych decyzji, udało się coś zarobić i +/- wyrównać wynik Nasdaq za ten czas, a dodatkowo zdobyć hobby, ale trochę oleju w głowie i byłbym życiowo w zupełnie innym miejscu teraz...
...a moja zdecydowanie największa pozycja budowana 2.5 roku daje z dywidendami na dzień dzisiejszy jakieś +12%...no ok, można powiedziec jak obligi i nie powinienem płakac z tego powodu, ale ehhhhhhhh, głupi wig20tr wykręcił w ten czas jakieś +90%.
No nic, grindujemy dalej.
#gielda
Poważnie chcesz sobie robić wyrzuty z tego tytułu, że nie masz szklanej kuli? Sprzedałeś coś na 8% zysku - super! To jest zysk jak z obligacji. Dobra stopa zwrotu. Poszło w górę jeszcze o 80? No poszło, a gdyby